2 Kez Veto Edilmişti! Ahmedinejad İran’da Aday Oldu!

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümünün ardından iktidara kimin geçeceği merak konusu. 28 Haziran’da yapılacak seçimlerin adayları belli olmaya başlarken daha önce adaylığı Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından veto edilen eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad İçişleri Bakanlığına giderek adaylık için başvuru yaptı.

Ahmedinejad, başvurunun ardından yaptığı basın açıklamasında halkın bir çok kesiminden yeniden cumhurbaşkanı olması konusunda gelen istekler sonucunda adaylık başvurusu yaptığını aktardı.

YOKSULLUK SORUNUNA DEĞİNDİ

Adaylığı hakkında değerlendirmelerde bulunan Ahmedinejad, “Çok şükür buraya gelerek, bu aşamada tarihi sorumluluğumu yerine getirdim.” dedi.

Cumhurbaşkanı olması halinde hükümetinin temel hedefinin ülkedeki yoksulluk sorununu ortadan kaldırmak olacağını belirten Ahmedinejad, “Ülkenin tüm sorunlarının halkın görüşlerinin dikkate alınması, uzmanların deneyimlerinden faydalanılması ve dünyayla yapıcı etkileşime dayalı olarak çözülebileceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

AHMEDİNEJAD’IN ADAYLIĞI 2 KEZ VETO EDİLMİŞTİ

Ülkede 2005-2013 yılları arasında iki dönem görev yapan muhafazakar siyasetçi Ahmedinejad, 2017’de eski Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye karşı aday olmak istemiş ancak adaylığı reddedilmişti.

Ahmedinejad’ın, 2021’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de 19 Mayıs’ta helikopter kazasında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’ye karşı aday olma talebi yine Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından veto edilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx