Colani: Eminim 2 yılda 14 milyon Suriyeli ülkesine dönecek

Suriye Geçiş Hükümeti Lideri Coleni, Suriyelilerin Geri Dönüşünü Değerlendirdi

Baas rejiminin devrilmesinin ardından Suriye’de yönetimi devralan geçiş hükümetinin lideri Coleni (Ahmed Şara), Suriyeli mültecilerin geri dönüş süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AA’nın haberine göre, Coleni, Joe HaTTab Youtube kanalında yaptığı konuşmada, 61 yıllık Baas rejiminin çökmesiyle ülkelerinden zorla ayrılmak zorunda kalan Suriyelilerin artık topraklarına dönmeye başladığını belirtti.

Rejimin devrilmesi sonrasında kontrol noktalarında yaşayan insanların yerinden edilmediğini, aksine daha fazla insanın bu bölgelere yerleşmeye başladığını ifade eden Coleni, adaleti esas alacaklarını ve ülkenin yeniden inşası sürecinde önemli adımlar atacaklarını vurguladı.

‘Adalet Dağıtacak Kurumlar İnşa Edeceğiz’

  • Rejim, halk üzerindeki baskısını artırmak için ülkedeki kurumları kullanmıştır.
  • Yeniden inşa sürecinde adalet ilkelerine büyük önem vereceklerini belirtti.
  • Kamu kurumları ve yasama organları için planlar yapılması gerektiğini vurguladı.

‘Verdiğimiz Sözlere Sadık Kalacağız’

  • Toplumdaki sorunların çözümünün zaman alacağına dikkat çekti.
  • Devletin inşası sürecinde önceliklerinin adalet kurumlarını kurmak olduğunu kaydetti.
  • Suriye halkının devrimle moral bulduğunu ve toplumsal mutabakatın sağlandığını ifade etti.

‘Amacımız İntikamsız Zafer’

  • Devrim sürecinin tamamlandığını ve artık devlet aklının öne çıkma zamanının geldiğini belirtti.
  • İntikamsız zafer hedeflediklerini ve af politikalarını olumlu bulduklarını dile getirdi.
  • Sednaya Hapishanesi ve diğer suçlulara af olmayacağını belirtti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Evinde egzotik hayvan besleyen kişiye 472 bin TL ceza

Bursa’da yasa dışı şekilde bulundurulan egzotik hayvanlar koruma altına alındı.

Devlet kurumları Sokak canlılarının rehabilitesi için bir araya geldi

Adana Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen Sokak Hayvanları Rehabilitesi konulu toplantı, Adana Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü binasında yapıldı.

Bayram öncesi korkutan haber: Köye giriş-çıkışlar kapatıldı

6 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı öncesinde, Türkiye’den peş peşe karantina haberleri gelmeye devam ediyor. Balıkesir’de 15 bölgenin karantinaya alınmasının ardından Çorum’un Sungurlu ilçesinde şap hastalığı nedeniyle bir köye girişler ve çıkışlar kapatıldı.

Putin: ABD-İran görüşmelerini kolaylaştırmaya hazırız

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahran’ın nükleer programına ilişkin adil bir anlaşmaya varılması için İran ile ABD arasındaki müzakereleri kolaylaştırmaya hazır olduklarını söyledi. Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir …

İsrail’den Güney Kıbrıs’a kablo döşeyecekler

Doğu Akdeniz’den Türkiye’yi dışlama amacıyla birçok işbirliği anlaşması imzalayan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail, Avrupa Birliği’ne (AB) deniz altından ulaşacak projeleri başarısız olunca, Kıbrıs adası ile İsrail arasına elektrik kablosu döşeme kararı aldı.

TKG’den ‘üç fidan’ anması: ‘Düşlerindeki ülkeyi kuracağız’

TKG’nin ‘üç fidan’ için yaptığı anmada “Saltanatınızı sonra erdireceğiz. Deniz’in, Yusuf’un, Hüseyin’in düşlerindeki ülkeyi; tam bağımsız sosyalist Türkiye’yi kuracağız. Söz veriyoruz bu ülkeyi mutlaka kuracağız” ifadeleri kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir