Trump’ın Filistin çağrısına Mısır ve Ürdün’den tepki

Trump’ın Mısır ve Ürdün’e “Filistinlileri Alın” Çağrısına Tepkiler Devam Ediyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Mısır ve Ürdün’e yaptığı çağrıya tepkiler artarak devam ediyor. Mısır Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere destek verdiğini açıkladı. Bakanlık yetkilileri, “Filistin halkının meşru haklarına ve uluslararası insani hukuk ilkelerine bağlı kalmasına desteğimiz devam ediyor” şeklinde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mısır, Filistinlilerin zorla topraklarından çıkarılmasını “kabul edilemez” olarak nitelendirdi ve açıklamalarında iki devletli çözüm vurgusu da yaptı. Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Es-Safedi de Filistinlilerin tehcit edilmesine karşı olduklarını belirterek, “Filistin sorununun çözümü Filistin’dedir. Ürdün Ürdünlülerin, Filistin Filistinlilerindir” dedi.

ARAP BİRLİĞİNDEN TEPKİ

Arap Birliği de Trump’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Yazılı bildiride, “İnsanların zorla yerinden edilmesi ve topraklarından sürülmesi etnik temizliktir” ifadelerine yer verildi.

HAMAS’TAN AÇIKLAMA

Hamas da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını “soykırım” olarak adlandırdı. “Halkımızın topraklarından çıkarılması ya da sürülmesine yönelik her türlü planı kesinlikle reddediyoruz” denildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, Mısır ve Ürdün’e daha fazla Filistinliyi topraklarına kabul etmeleri gerektiğini açıklamıştı. Ürdün Kralı Abdullah ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Trump, Gazze’yi “yıkım alanı” olarak nitelendirmiş ve İsrail’e bin kiloluk bombaların teslimatının askıya alınmasının ardından yeşil ışık yaktığını belirtmişti. Trump’ın Ortadoğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un Çarşamba günü İsrail’e gideceği de duyuruldu.

Related Posts

Bursa’da “Mavi Marmara” Şehitleri ve Gazze İçin Sessiz Yürüyüş

Bursa’da, İsrail’in 2010 yılında Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenler ve Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Bakan Hakan Fidan ve Fransız Bakan Barrot’dan kritik görüşme

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, bölgesel krizleri ve ikili ilişkileri ele aldı.

Asiye’nin katili en yakınıymış!

Gaziantep’te boğulmuş halde bulunan Asiye’yi annesinin öldürdüğü ortaya çıktı.

AKP’de gündem kabine değişikliği: ‘Pasif isimlerle devam edilmeyecek’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin ardından AKP ve kabinede değişim sinyali vermişti. Erdoğan’ın, ilerleyen günlerde kabinede değişikliğe gideceği öne sürüldü. Kurban bayramı sonrası 5 bakanın değişeceğine işaret eden AKP’li kaynaklar, “pasif isimlerle yola devam edilmeyeceği”ni belirtiyor.

ABD bayrağı Şam’da göndere çekildi: 13 yıl sonra ilk

ABD’nin Şam Büyükelçiliği 13 yıl sonra yeniden açıldı. Açılış töreninde ABD bayrağı ABD Suriye Temsilci Thomas Barrack tarafından göndere çekildi. Suriye’de ABD destekli iç savaş eski lider Beşar Esad’ın istifa etmesiyle son buldu. Esad’ın ardından …

Silivri’ye gelinliğiyle geldi… Buğra Gökce ile cezaevinde evlenen Filiz Kahveci: ‘Böyle direnmek istedik’

Tutuklu İPA Başkanı Buğra Gökce ile tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde nikah masasına oturan Filiz Kahveci, “Bu dönem için evlilik planımız vardı. Bu hayalimizden vazgeçmeme kararı aldık. Böyle direnmek istedik” dedi.