Otel çalışanı yangının çıkış saatini açıkladı, vatandaşlar kurtarılabilir miydi?

Bolu’daki Yangında Grand Kartal Otel Çalışanı Tuni Urhan’dan İbretlik Anılar

Bolu’da meydana gelen yangında Grand Kartal Otel’in küle dönüşmesiyle birlikte otel çalışanı Tuni Urhan, yangın anında yaşadıklarını gözler önüne serdi.

“Yangın Daha Erken Patlak Vermiş Olabilir”

Urhan, yangınla ilgili olarak “Yangının saat 03.30’da başladığı söyleniyor ancak benim hatırladığım saatler farklı. Çünkü o gece sürekli babamı arıyordum. Saat 03.00’ü geçiyordu. Mutfak ile restoran arasında geçiş vardı. Dışarı çıktığımda bir anda patlama sesi işittim. Alevlerin yükseldiği yeri görebiliyorduk. Aramızda çok az bir mesafe vardı ve arkamızda uçurum bulunmaktaydı. Bir süre sonra ikinci bir patlama daha yaşandı ve yangın hızla yükselerek 4’üncü kattan 6’ncı kata doğru ilerledi. İkinci katta personel, üst katlarda ise konuklar vardı. İnsanlar yardım istiyor, çaresizlik içinde bağırıyorlardı. Her şey arka tarafta gelişiyordu” dedi.

“Hemen Dışarı Çıkmalısınız, Yangın Var!”

Oteldeki babasını uyarmak için telefonla iletişime geçtiğini belirten Urhan, “Babama ‘Hemen dışarı çıkmalısınız, yangın var!’ dedim. Onlar 3’üncü katta kalıyorlardı. Babam yok mu yangından haberiniz diye sorduğumda ‘Haberimiz yok’ cevabını aldım. Ancak 5 dakika sonra tekrar arayıp durumu sorduğumda babam ‘Pantolonumu giyiyorum’ dedi. ‘Pantolon değil, hemen dışarı çıkın!’ diyerek uyardım. Babamın odasında beş kişi bulunuyordu, fakat kimse yangından haberdar değildi. Kavga sesi duymuşlar ancak yanlış anlamışlar. Eğer ben aramasaydım, kimse o yangından haberdar olmayacaktı” şeklinde konuştu.

‘Yangın Alarmı Kapalıydı, Müşteriler Sigara İçtikleri İçin…’

Yangının kızgın yağ kaynaklı olduğunu belirten Tuni Urhan, “Yangını suyla söndürmeye çalıştık ancak bacalar tıkalı olduğu için donmuş yağlar alev aldı. Otel müdürü, kimseyi uyandırmamalarını ve yangın alarmlarını kapatmalarını istedi. Genellikle müşteriler sigara içtikleri için yangın alarmları kapalı oluyordu. Neredeyse hiçbir odada duman sensörü bulunmuyordu. Otel yöneticisi, sadece personeli uyandırın, yarısı mutfakta, yarısı otoparkta olacak şekilde düzenleyin ve müşterilere ait arabaları çekin dedi” şeklinde konuştu.

Related Posts

Hindistan Pakistan çatıştı! Dünya diken üstünde… Nükleer güçler boğaz boğaza

Keşmir’deki 26 turistin öldüğü terör saldırısının ardından Hindistan ve Pakistan arasında yıllardır süren düşmanlık yeniden alevlendi. Hindistan, “Sindoor Operasyonu” adını verdiği harekâtla Pakistan topraklarını hedef aldı. İslamabad anında karşılık verirken, iki nükleer güç sınır hattında alarm durumuna geçti.

X, İmamoğlu için harekete geçti

Avukat Gönenç Gürkaynak, Ekrem İmamoğlu’nun X (eski adıyla Twitter) hesabına getirilen erişim engelinin ardından, platformun talebiyle itiraz dilekçesi sunacağını açıkladı.

Asılsız çağrı ve asılsız ihbarlara cezalar artırılıyor

TBMM Genel Kurulu’nda Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’deki (KHK) hükümlere ilişkin düzenlemeler içeren “200 Sıra Sayılı Bazı Kanunlar ile ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin 14 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi.

Pakistan Savunma Bakanı Asıf: “Topyekün savaştan kaçınmaya çalışıyoruz”

Pakistan Savunma Bakanı Asıf: “Topyekün savaştan kaçınmaya çalışıyoruz”

Columbia Üniversitesi’ndeki Filistin’e destek protestosunda onlarca öğrenci gözaltına alındı

ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’ne bağlı Butler Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen protesto sırasında çok sayıda gösterici polis tarafından gözaltına alındı.

Güneyasya evdeki pilavdan olabilir: Hindistan-Pakistan savaşının etkileri

Hindistan ile Pakistan arasında aylardır süren gerginlik Hindistan’ın, kendisine bağlı Keşmir bölgesinde çok sayıda turistin ölümüne yol açan saldırıdan Pakistan’ı sorumlu tutmasıyla birlikte savaşa dönüştü. İki ülke en son 2019 yılında yine Keşmir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir