Fatih Portakal, Barış Pehlivan’a yönelik sözlerine gelen tepkilere yanıt verdi

T24 Haber Merkezi

Sözcü TV’nin önde gelen ana haber bülteni sunucusu Fatih Portakal, gazeteci Barış Pehlivan’ın gözaltına alınmasına ilişkin sözleriyle eleştiri oklarının hedefi oldu. Portakal, Youtube kanalında yayınladığı videoda eleştirilere yanıt verdi.

Dün Barış Pehlivan, Seda Selek ve Serhan Asker’in gözaltına alınmasının ardından bülten sunmaya başlayan Portakal, Pehlivan’ın gazetecilik faaliyetlerini sorgulamıştı. Bu sözlerine sosyal medyadan başlayarak birçok kesimden tepki geldi.

YouTube kanalında konuyla ilgili açıklama yapan Portakal, “Gelen tepkileri anlıyorum. Öyle bir bölünme var ki toplumda… ‘Karşı taraftaysa yanlışları korumalı, muhalefet tarafındaysa muhalefeti savunmalı’ inancı hakim. Ancak yanlışa meyilli olmamalıyız. Yanlışa odaklanırsak doğruya ulaşamayız” ifadelerini kullandı.

“Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan benden iyi gazeteciler”

Portakal, “Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’la aynı davadan yargılandığımızı hatırlatmak isterim” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Biz hepimiz o davadaki sanıklardanız. Dava halen devam ediyor. 29 Mayıs’ta bir duruşma olacak, sonucu bilmiyorum. Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, benim gözümde oldukça başarılı gazeteciler. Araştırmacı gazetecilik konusunda kitaplar yazarak ne kadar az insan var Türkiye’de? Ben sadece kendileriyle değil, aynı zamanda İsmail Saymaz, Murat Ağırel gibi gazetecilerle de gazetecilik vizyonunu tartışmıyorum. Kendime televizyon haberciliği konusunda güveniyorum. Kurallara bağlı ve kaliteli bir sunum yaptığımı düşünüyorum.”

“Gözaltına alınma yöntemini tasvip etmiyorum”

Portakal, şu sözlerle açıklamalarını sürdürdü:

“Savcılığa çıkmalarının nedeni, ‘Birisiyle izinsiz şekilde konuşmayı kayda almak, yayınlamak ve hedef göstermek.’ Bu, her gazetecinin bilmesi gereken bir suç unsuru. Barış’ın, Serhan’ın, Seda’nın bunu bilmediğini düşünmek imkansız… Off the record adı verilen bir kavram var. Basın etiği içinde bu konu geçerli. Bir şeyler söylersiniz ancak bunu yayınlamazsınız. Ben de bunu izledim. İzlerken şaşırdım. Halk TV’nasıl bunu yayınladı diye düşündüm. Bu durumu eleştirdim. Gözaltına alınma yöntemini kesinlikle onaylamıyorum. İfade almak için çağırırsın, polisle gelip kanala taşımak gerekmez. Zaten onlar da bir şov yapıyorlar, savcılık şovu, polis şovu… İfadeyi alırsın, kararını verirsin.”

TIKLAYIN – Halk TV’den Fatih Portakal’a Barış Pehlivan tepkisi: Siz iktidar sopasıyla karşı karşıya geldiğinizde biz yanınızdaydık, her şeyin adabı var


Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Siirt Belediyesi’ne kayyım atandı

TIKLAYIN – Bilirkişi soruşturmasında gözaltına alınan 3 gazeteci adliyeye sevk edildi

Ahmet Türk’ün yeğeni, silahlı saldırıda hayatını kaybetti

TIKLAYIN – İddia: Mansur Yavaş ön seçim kararına itiraz ediyor, kabul etmiyor

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Hukuk bir kere yoldan çıkınca!

TIKLAYIN – EFT ve havale işlemlerinde yeni sisteme geçiliyor

Related Posts

Çin’de 200’den fazla çocuk zehirlendi: Okul yemeğinden kurşun çıktı

Çin’de bir anaokulunda 200’den fazla çocuğun kurşun zehirlenme şüphesiyle hastalanmasının ardından okul müdürü gözaltına alındı. Çin devlet televizyonu CCTV’nin aktardığına göre, müdürle birlikte 7 kişi daha tutuklanırken, 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Turhan Çömez’den sert tepki: ‘Terörist başının taleplerini sarayın koridorlarında mı pişiriyorsunuz?’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Pençe Kilit Harekâtı’ndaki asker kayıpları ve TBMM’de kurulması planlanan yeni komisyona ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Çömez, “Terörist başının taleplerini sarayın arka koridorlarında mı pişirip Meclis’e getireceksiniz?” diye sordu.

Elon Musk ile Trump arasında tansiyon yükseliyor: Epstein dosyalarını yine gündeme taşıdı

ABD Başkanı Donald Trump ile seçim zamanı en sıkı destekçesi Elon Musk arasında ‘vergi paketi ve elektrikli araçlar’ ile başlayan gerginlikte sular durulmuyor. Trump’a karşı ABD’de yeni bir siyasi parti kuran Elon Musk, Epstein davasını gündeme taşıyarak “Saat kaç? Aa bak, yine kimsenin tutuklanmadığı saat oldu” dedi.

Gazze’de ateşkes için kritik gün

İşgalci İsrail hükümeti, ABD Başkanı Donald Trump’ın 1 Temmuz’da ilan ettiği ateşkes teklifi için son kararını verecek. Hamas’ın arabulucu ülkeler Katar ve Mısır aracılığıyla ilettiği cevabını inceleyen İsrail Güvenlik Kabinesi, net bir açıklama …

Metan gazından zehirlenerek şehit olan askerler için siyasilerden başsağlığı mesajları

Metan gazından zehirlenerek şehit olan askerler için siyasilerden başsağlığı mesajları

İsim benzerliği başına dert oldu

“Kolpaçino 3. Devre” ve “Ketenpere” gibi yapımlarda rol alan oyuncu Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanı ile yaşadığı isim benzerliği nedeniyle zor anlar geçirdiğini anlattı. Yerlikaya, kar tatili için eğlence amacıyla yaptığı paylaşımın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın basın müşavirinin kendisine ulaştığını belirtti.