Özel Öğrenciler Biyoinovasyon Merkezinde

Ordu’nun Ulubey İlçesinde Özel Öğrencilere Biyoinovasyon Merkezi’nde Misafirlik

Ordu’nun Ulubey ilçesinde bulunan Biyoinovasyon Merkezi, özel öğrencileri ağırladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, merkezin kaybolmaya yüz tutmuş ata tohumlarının korunması ve çoğaltılmasının yanı sıra tarımsal alandaki yeniliklere öncülük ettiği belirtildi.

Merkezin, özellikle Ordu’nun florasına özgü bitkilerin doğal ve organik formda korunup çoğaltılmasına imkan tanıdığı vurgulandı. Açıklamada, 41 farklı türden 145 çeşit ata tohumunun koruma altına alındığı ve merkezde kaybolmaya yüz tutan kırmızı mısır, fasulye, kabak gibi ürünlerin deneme bahçelerinde ekilerek çoğaltıldığı bilgisi verildi.

Modern tarım alanında geniş kapsamlı çalışmaların yürütüldüğü merkezde periyodik aralıklarla ilkokul ve lise seviyesindeki birçok öğrencinin ağırlandığı belirtildi. Altınordu Adil Karlıbel Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerine tarımın inceliklerinin anlatıldığı açıklamada, “Biyoinovasyon Merkezi, özel öğrencilere de kapılarını açıyor. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında merkezi ziyaret eden özel öğrenciler, topraksız tarımdan doku kültürüne kadar birçok tarımsal uygulamayı yerinde görebiliyor. Tüm aşamaları yerinde inceleme fırsatı bulan özel öğrenciler, adeta bir terapi süreci geçiriyorlar.” ifadelerine yer verildi.

Related Posts

Evinde egzotik hayvan besleyen kişiye 472 bin TL ceza

Bursa’da yasa dışı şekilde bulundurulan egzotik hayvanlar koruma altına alındı.

Devlet kurumları Sokak canlılarının rehabilitesi için bir araya geldi

Adana Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen Sokak Hayvanları Rehabilitesi konulu toplantı, Adana Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü binasında yapıldı.

Bayram öncesi korkutan haber: Köye giriş-çıkışlar kapatıldı

6 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı öncesinde, Türkiye’den peş peşe karantina haberleri gelmeye devam ediyor. Balıkesir’de 15 bölgenin karantinaya alınmasının ardından Çorum’un Sungurlu ilçesinde şap hastalığı nedeniyle bir köye girişler ve çıkışlar kapatıldı.

Putin: ABD-İran görüşmelerini kolaylaştırmaya hazırız

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahran’ın nükleer programına ilişkin adil bir anlaşmaya varılması için İran ile ABD arasındaki müzakereleri kolaylaştırmaya hazır olduklarını söyledi. Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir …

İsrail’den Güney Kıbrıs’a kablo döşeyecekler

Doğu Akdeniz’den Türkiye’yi dışlama amacıyla birçok işbirliği anlaşması imzalayan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail, Avrupa Birliği’ne (AB) deniz altından ulaşacak projeleri başarısız olunca, Kıbrıs adası ile İsrail arasına elektrik kablosu döşeme kararı aldı.

TKG’den ‘üç fidan’ anması: ‘Düşlerindeki ülkeyi kuracağız’

TKG’nin ‘üç fidan’ için yaptığı anmada “Saltanatınızı sonra erdireceğiz. Deniz’in, Yusuf’un, Hüseyin’in düşlerindeki ülkeyi; tam bağımsız sosyalist Türkiye’yi kuracağız. Söz veriyoruz bu ülkeyi mutlaka kuracağız” ifadeleri kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir