Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu’na destek için adliyede: ‘Hukuka olan güven sarsılıyor’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’le ilgili sözleri ve soruşturmalarda görev alan bilirkişiyle ilgili açıklaması nedeniyle bugün ifade verecek.

DHA’nın haberine göre Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na CHP’liler gelmeye başladı. Partililer adliye çevresinde yoğunluk oluştururken, adliye önündeki meydanda polis araçları ve TOMA’lar yer aldı. C blok kısmında da zırhlı araçlar bekletildi. Polis ekiplerinin ise adliye önünde devriye olarak görev yaptığı görüldü.

MANSUR YAVAŞ DESTEK İÇİN ÇAĞLAYAN’DA

İmamoğlu’na destek için Çağlayan Adliyesi’ne gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş şunları söyledi:

“İmamoğlu’na dava açılmasını gerektirir bir şey olmadığını düşünüyorum. İnşallah bundan sonrasında hukuk olması gerektiği gibi olur çünkü ülkemiz için, hukukun bu şekilde siyasilerden talimat alıyor itibarını vermesi, alması şart değil, o intibayı da vermemesi lazım. Ülkede hukuka olan güveni sarsıyor. Ülkeye gelecek yatırımları da kesiyor. Daha fazla hukuk demek, daha fazla demokrasi, daha fazla ekmek demek, daha fazla iş demek. Ama hukuk ne kadar zayıflarsa hem ekonomi çöker, hem de bütün değerlerimiz ayaklar altına alınır. İnşallah hukukun tam işlediği, kuvvetler ayrılığının tam manasıyla işlediği günlere hep birlikte ulaşacağız. Ben hepinize saygılar sunuyorum…”

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

ABD yönetiminden vatandaşlarına uyarı: O ülkelere gitmeyin

ABD yönetimi, vatandaşlarına Pakistan ve Hindistan’a gitmemeleri uyarısında bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, iki nükleer gücün sınır hattında karşılıklı saldırı iddiaları ve yaşanan can kayıpları nedeniyle bölgede …

Hindistan Pakistan çatıştı! Dünya diken üstünde… Nükleer güçler boğaz boğaza

Keşmir’deki 26 turistin öldüğü terör saldırısının ardından Hindistan ve Pakistan arasında yıllardır süren düşmanlık yeniden alevlendi. Hindistan, “Sindoor Operasyonu” adını verdiği harekâtla Pakistan topraklarını hedef aldı. İslamabad anında karşılık verirken, iki nükleer güç sınır hattında alarm durumuna geçti.

X, İmamoğlu için harekete geçti

Avukat Gönenç Gürkaynak, Ekrem İmamoğlu’nun X (eski adıyla Twitter) hesabına getirilen erişim engelinin ardından, platformun talebiyle itiraz dilekçesi sunacağını açıkladı.

Asılsız çağrı ve asılsız ihbarlara cezalar artırılıyor

TBMM Genel Kurulu’nda Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’deki (KHK) hükümlere ilişkin düzenlemeler içeren “200 Sıra Sayılı Bazı Kanunlar ile ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin 14 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi.

Pakistan Savunma Bakanı Asıf: “Topyekün savaştan kaçınmaya çalışıyoruz”

Pakistan Savunma Bakanı Asıf: “Topyekün savaştan kaçınmaya çalışıyoruz”

Columbia Üniversitesi’ndeki Filistin’e destek protestosunda onlarca öğrenci gözaltına alındı

ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’ne bağlı Butler Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen protesto sırasında çok sayıda gösterici polis tarafından gözaltına alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir