Bulaşık makinesinin altında birikiyor! Yılda 1 kere yapın, 3 aşamada ömrü uzuyor

Bulaşık makinesinin sağlıklı çalıştığını gösteren en önemli iki etken; bulaşıkların temiz çıkması ve makine içinde normal bir koku olmasıdır. Bulaşıkları makineye koymadan önce akıtıyorsanız, bulaşık makinesi yıkamayı bitirdiğinde kötü bir koku olması zordur. Ancak buna rağmen kötü koku varsa muhtemelen makinenizin içine su birikmiş olabilir.

Bulaşık makinesi yıkamayı bitirdiğinde kötü bir koku olması, bazen bulaşıkların temiz görünmesinden çok daha fazla şey anlatır. Kötü kokunun nedenlerinden biri de bulaşık makinesinde su birikmesi olabilir.

Eğer yıkama bittikten sonra bulaşık makinesinin en alt kısmında su kalıyorsa, bu her zaman makinenin suyu boşaltamadığı anlamına gelmez. Özellikle de mutfak lavabosunun gideriyle bulaşık makinesinin gideri aynı yere bağlıysa makine tahliye borusunun, lavabo yüzünden tıkanmış olması mümkün.

BULAŞIK MAKİNESİNDE SU BİRİKMESİNİN NEDENLERİ

Makinenin altındaki filtre ya da süzgecin tıkanması ve suyun boşaltılamaması bu sorunun nedenlerinden biri olabilir. Makinenin su tahliye borularının tıkanması veya burada hava sıkışması da makinenin kirli suyu tahliye etmesini zorlaştırır. Lavabonun mutfak giderinin tıkanması veya buradan makine giderine su kaçması da oldukça sık görülen nedenlerdendir. Eğer pompa motoru çalışmadığından bulaşık makinesi su boşaltamıyorsa bunun için yetkili servisin desteği gerekebilir.

BULAŞIK MAKİNESİ SUYUNU BOŞALTMIYORSA NE YAPMALI?

Bulaşık makinesi probleminin pompa motorundan kaynaklanma ihtimaline karşı servis çağırmadan önce diğer olasılıkları kontrol etmekte fayda vardır. Öncelikle makinenin içindeki kötü kokulu olması muhtemel olan suyu kaplarla tahliye etmelisiniz. Makinenin içinde oldukça kısıtlı manevra alanı olması işleri zorlaştırsa da pes etmeyin. Sonraki adımlarsa şöyle:

1-HORTUMU KONTROL EDİN

Su birikmesi söz konusu olduğunda yapmanız gereken ilk iş su tahliye hortumunu kontrol etmek olmalı. Hortumun içinde tıkayıcı unsurların olup olmadığına bakın ve gerekirse söküp temizleyin.

2-FISKİYEYİ SÖKÜN VE TEMİZLEYİN

Eğer hortumda tıkanıklık yoksa makinenin alt sepetini sökmeniz gerekecek. Bir sonraki adımda hemen ortada yer alan fıskiyeyi çıkarmalısınız. Fıskiyenin altında bulunan filtreyi çıkarıp ve temizlemek su birikmesi sorununu çözmek için önemli bir adım olacaktır.

3-SÜZGECİ ÇIKARIN

Filtrenin altında bulunan süzgeci de çıkarmalısınız. Bu süzgeçte pek çok atık birikmiş olduğunu göreceksiniz. Onu temizlemeli ve parça yuvasında atık kalıp kalmadığını da kontrol etmelisiniz.

YILDA 1 KERE YAPMAKTA FAYDA VAR

Tüm bu kısımları temizledikten ve parçaları yerine taktıktan sonra bulaşık makinenizi çalıştırabilir ve kontrol edebilirsiniz. Probleminiz çözüldüyse sorun bu parçalarla ilgiliydi ve halledildi demektir. Ancak yaptığınız temizlik işlemleri, bulaşık makinesinde su birikmesi görülmese bile yılda 1 kere yapılırsa makinenizin performansı artabilir ve ömrü uzar.

Eğer problem hala çözülmediyse ve hiç çalıştırmamanıza rağmen bulaşık makinenizin içinde su biriktiyse mutfak lavabosunun giderinden bulaşık makinesi giderine su kaçıyor olma olasılığı yüksektir. Bu durumda bir tesisatçıdan yardım almak daha doğru olacaktır. Mutfak lavabosundan giden atıklar gideri sık sık tıkayabilir. Ancak endişelenmeyin, bu tıkanıklıklar genellikle lavabo açıcılarla çözülebilecek düzeydedir. İleri aşamadaki tıkanıklıklar içinse profesyonel destek almanız gerekir.

Related Posts

Orta Doğu’da sular durulmuyor: Havalimanı vuruldu

Irak’ın Kerkük kentindeki Uluslararası Kerkük Havalimanı’na 3 füzenin düştüğü, olayda 1 kişinin yaralandığı bildirildi. Uluslararası Kerkük Havalimanı İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, yerel saatle 23.30 sularında kaynağı henüz …

CHP kurultay davasının ertelenmesine tepkili, yazın yurttaşın gündemini konuşmak istiyor: ‘Yaz boyu CHP konuşulsun istiyorlar’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinde değişimin yaşandığı kurultay davasının 8 Eylül’e ertelenmesiyle ilgili “Bugünkü duruşmanın da; sonuç odaklı değil, partimizi tartıştırmaya, iktidar yürüyüşümüzü kesmeye, mücadele azmimizi kırmaya yönelik süreç odaklı bir siyasi operasyon olduğu ortadadır” dedi. Dava nedeniyle CHP genel merkezinde toplanan partililer ise kararı “Bu süreç bugün bitmeliydi. Erteleme olması bile haksızlık” gibi yorumlarla karşıladı. “İktidar yaz boyu CHP’yi tartıştırmak istiyor” diyen CHP kurmayları “Biz mitinglerimize devam edeceğiz. Bugün Saraçhane’de olacağız. 5 Temmuz’da Amasya’dayız. Yazın mitinglere hiç ara vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kamyonetin kasasındaki jeneratör bir anda patladı! Tamirci alevler içinde kaldı

Nevşehir’in Kaymaklı beldesinde 21 Haziran’da yaşanan olayda, bisiklet tamircisi Yılmaz T., kamyonet kasasında tamir ettiği jeneratörün yakıt deposunun patlaması sonucu alevler içinde kaldı.

Erdoğan imzaladı, Kerim Boran ve Naci Kılıç affedildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Anayasa’nın 104. maddesinin 16’ncı fıkrası uyarınca, 81 yaşındaki Kerim Boran’ın kalan cezası sürekli hastalık ve kocama; 54 yaşındaki Naci Kılıç’ın kalan cezası da sakatlık hali nedeniyle kaldırıldı.

Soylu: Türkiye’nin Erdoğan’a 6-8 yıl daha ihtiyacı var

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, “Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’a 6-8 yıl daha ihtiyacı var” dedi.

Rusya’ya şok yaptırım kararı: Gölge Filo ve İHA tedarikçileri hedefte

Oslo hükümeti yürürlüğe giren yeni yaptırım paketiyle Rusya Federasyonu’na karşı sert adımlar attı. Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide’nin açıklamasına göre, bu kararlar Rus ekonomisi ve askeri kapasitesi üzerinde önemli bir baskı oluşturacak …