Düşürülen Azerbaycan uçağında yaşamını yitiren mürettebata “Milli Kahraman” adı verildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den Milli Kahramanlık Ödülü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybeden 2 pilot ve kabin görevlisine “Azerbaycan’ın Milli Kahramanı” unvanı verdi. Aliyev’in imzaladığı karara göre, kaptan pilot İgor Kşnyakin, ikinci pilot Aleksandr Kalyaninov ve kabin görevlisi Höküme Aliyeva bu unvanı almaya hak kazandı.

Ayrıca, yaralı kurtulan kabin görevlileri Zülfükar Asadov ve Aydan Rahimli da “Reşadet” nişanıyla ödüllendirildi. Aliyev, Azerbaycan Devlet Televizyonuna yaptığı açıklamada, kahraman pilotlar ve mürettebatın olay sırasında gösterdikleri büyük cesareti vurgulayarak, hayatta kalan yolcuların kurtarılmasındaki fedakarlığa dikkat çekti.

Bakü-Grozni seferini yaparken düşen uçakta 38 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi kurtulmayı başardı. Kazanın ardından yapılan açıklamalarda uçağın Rus “Pantsir-S” hava savunma sisteminden etkilendiği belirtilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aliyev’e telefonla ulaşarak Rus hava sahasında yaşanan bu trajik olaydan dolayı özür dilemişti.

Aliyev, uçak kazasında hayatını kaybeden mürettebat için düzenlenen tören sonrasında Rusya’nın tazminat ödemesi gerektiğini belirterek, olayın detaylarını açıkladı.

Related Posts

UNICEF: Gazze’de çocukların durumu gittikçe kötüleşiyor

UNICEF Sözcüsü Kazem Abu Khalaf, Gazze’de her gün çatışmalarda ölen ya da yaralanan ortalama çocuk sayısının 87’yi bulduğunu belirtti.

Bakan Güler, KKTC Başbakanı Üstel ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel ile görüştü.

Emine Erdoğan, Papa’yı ziyaret etti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Vatikan’da Papa 14. Leo ile bir araya geldi.

CHP’li Kış: Bu vurdumduymazlığa seyirci kalmayacağız!

CHP’li Kış, “Orman yoksa hayat yok, bu vurdumduymazlığa seyirci kalmayacağız!” dedi.

Melih Gökçek’e kötü haber! Lüks ‘lojman davası’nı kaybetti, evi boşaltacak

Eski ABB Başkanı Melih Gökçek, belediyeden kanuna aykırı şekilde satın aldığı Dikmen’deki ‘lüks lojman’ davasını kaybettiğini açıkladı. Gökçek, Yargıtay’ın bu kararı sonrası ikamet ettiği evden tahliye edileceğini de söyledi.

Orta Doğu’da sular durulmuyor: Havalimanı vuruldu

Irak’ın Kerkük kentindeki Uluslararası Kerkük Havalimanı’na 3 füzenin düştüğü, olayda 1 kişinin yaralandığı bildirildi. Uluslararası Kerkük Havalimanı İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, yerel saatle 23.30 sularında kaynağı henüz …