Köylülerin korkulu rüyası İstanbul’da ortaya çıktı: 3 ilçe için alarm verildi

İstanbul’da Yılan Tehlikesi!

Son haftalarda, Kent genelinde Küçükçekmece, Arnavutköy, Sultangazi gibi ilçelerde yılan görülmesi endişe yarattı. Bu durum, insanları tedirgin etti.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Ormancılık Bölümü, Avcılık ve Yaban Hayatı Programı Öğretim Görevlisi Dr. Ergün Bacak’a göre, yılan görülen ilçelerin ortak özelliği kırsala ve yeşil alanlara yakınlığıdır. Bacak, “Soğukkanlı” olarak tanımladığı yılanların mayıs ve haziran aylarında kış uykusundan uyanarak aktif hale geldiğini belirtti. Haziran ayının sıcaklıklarının uygun olduğunu ve yılanların avlanma veya çiftleşme için etkin olduğunu vurguladı.

Yılanlarla karşılaşanların endişelenmesinin normal olduğunu belirten Bacak, İstanbul’da sadece burunlu engerek veya boynuzlu engerek türü zehirli yılanın bulunduğunu söyledi. Bu yılanın insanlar için öldürücü olabileceğini ve tıbbi müdahale gerektirebileceğini ifade etti. İstanbul’daki diğer yılan türlerinin zararsız olduğunu ve genellikle sulak alanlarda yaşadığını belirtti.

– Yılanla karşılaşanların yapması gerekenler

Yılanlarla karşılaşan kişilerin hemen yetkilileri araması gerektiğini vurgulayan Bacak, yılanların öldürülmemesi gerektiğini ve ekosisteme zarar verildiğini belirtti. Ayrıca, zehirli ve zehirsiz yılanları ayırt etmek için sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiğini söyledi.

– “Zehri ağızla alıp atmak efsanedir”

Ziraat Mühendisi Ömer Demir’e göre, yılanların şehirlerde sıkça görülmesi pandemi dönemindeki evde kalma sürecinden kaynaklanmaktadır. Demir, ev ve bahçe sahiplerine yılanların saklanabileceği yerleri temizlemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Demir, yılanlarla ilgili önerilerini şöyle sıraladı:

Yılanların zarar vermediği sürece öldürülmemesi gerektiğini ve ekosisteme zarar vermeme konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Topraksız tarımın yaygınlaşması durumunda yılanların şehirlerde görülme sıklığının azalacağını ifade etti.

Related Posts

Üniversite diplomayı YÖK’ten vekalet onayı olmadan iptal etti

İstanbul Üniversitesi’nin; İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Ahmet Köse’nin istifasının ardından, sürecin vekaleten yürütülmesi için Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) yazı yazdığı ancak cevap gelmeden 18 Mart’ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasını iptal ettiği anlaşıldı.

İran’dan İsrail ekonomisinin kalbine nokta atışı! Minimum harcama maksimum etki

İran, İsrail’in borsa binasını ve kritik altyapılarını hedef alarak ülke ekonomisine darbe vurdu. İsrail’in, özellikle denizcilik sevkıyatları İran füzeleri ile sekteye uğradı. İsrail ekonomosinin savaşı uzun süre kaldıramayacağının farkında olan ABD Başkanı Donald Trump, ateşkesin ardından diplomasi ve ekonomik güç yoluyla İran’ı kontrol altına almayı amaçladı.

Eğlence mekanında fenalaşan genç yaşamını yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde arkadaşları ile birlikte bir eğlence mekanına eğlenmeye giden 17 yaşındaki genç aniden fenalaştı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.

UNICEF: Gazze’de çocukların durumu gittikçe kötüleşiyor

UNICEF Sözcüsü Kazem Abu Khalaf, Gazze’de her gün çatışmalarda ölen ya da yaralanan ortalama çocuk sayısının 87’yi bulduğunu belirtti.

Bakan Güler, KKTC Başbakanı Üstel ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel ile görüştü.

Emine Erdoğan, Papa’yı ziyaret etti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Vatikan’da Papa 14. Leo ile bir araya geldi.