Marmara’da müsilaj alarmı



Marmara Denizi’nde Müsilaj Temizliği Tamamlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi’nde ortaya çıkan müsilaj sorununa çözüm bulmak amacıyla 8 Haziran 2021 tarihinde başlatılan çalışma sonucunda 7 Temmuz 2021’de deniz temizliği tamamlandı.

Müsilajın tekrar oluşumunu engellemek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda ilgili kurumlar, kuruluşlar ve üniversitelerin katılımıyla “Marmara Denizi Eylem Planı” hazırlandı. Bu süreci izlemek ve çözüm önerileri sunmak amacıyla Müsilaj Bilim ve Teknik Kurulu da oluşturuldu. Hazırlanan eylem planı, Marmara’ya kıyısı olan 7 ilin üst düzey yöneticileri tarafından imzalandı.

Eylem planında müsilaj oluşumunun en önemli sebeplerinden biri olarak noktasal kaynaklı azot ve fosfor kirliliği gösterildi. Plan kapsamında, Marmara Denizi Hidrolojik Havzası’nda bulunan atık su arıtma tesislerinin tamamının ileri arıtma sistemine dönüştürülmesi için talimat verildi. Ayrıca, havzadaki deşarj standartlarına yönelik kısıtlamalar getirildi.

Plan kapsamında, 3 yıl içinde ileri atık su arıtma tesislerinin kurularak faaliyete geçirilmesi zorunlu hale getirildi ve belediyelerin atık su gelirinin yarısının bu tesislerin kurulması için kullanılması gerekti. Ayrılan gelirlerin belirlenen amaç dışında kullanılmasına izin verilmeyecek.


Related Posts

Bakan Güler, KKTC Başbakanı Üstel ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel ile görüştü.

Emine Erdoğan, Papa’yı ziyaret etti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Vatikan’da Papa 14. Leo ile bir araya geldi.

CHP’li Kış: Bu vurdumduymazlığa seyirci kalmayacağız!

CHP’li Kış, “Orman yoksa hayat yok, bu vurdumduymazlığa seyirci kalmayacağız!” dedi.

Melih Gökçek’e kötü haber! Lüks ‘lojman davası’nı kaybetti, evi boşaltacak

Eski ABB Başkanı Melih Gökçek, belediyeden kanuna aykırı şekilde satın aldığı Dikmen’deki ‘lüks lojman’ davasını kaybettiğini açıkladı. Gökçek, Yargıtay’ın bu kararı sonrası ikamet ettiği evden tahliye edileceğini de söyledi.

Orta Doğu’da sular durulmuyor: Havalimanı vuruldu

Irak’ın Kerkük kentindeki Uluslararası Kerkük Havalimanı’na 3 füzenin düştüğü, olayda 1 kişinin yaralandığı bildirildi. Uluslararası Kerkük Havalimanı İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, yerel saatle 23.30 sularında kaynağı henüz …

CHP kurultay davasının ertelenmesine tepkili, yazın yurttaşın gündemini konuşmak istiyor: ‘Yaz boyu CHP konuşulsun istiyorlar’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinde değişimin yaşandığı kurultay davasının 8 Eylül’e ertelenmesiyle ilgili “Bugünkü duruşmanın da; sonuç odaklı değil, partimizi tartıştırmaya, iktidar yürüyüşümüzü kesmeye, mücadele azmimizi kırmaya yönelik süreç odaklı bir siyasi operasyon olduğu ortadadır” dedi. Dava nedeniyle CHP genel merkezinde toplanan partililer ise kararı “Bu süreç bugün bitmeliydi. Erteleme olması bile haksızlık” gibi yorumlarla karşıladı. “İktidar yaz boyu CHP’yi tartıştırmak istiyor” diyen CHP kurmayları “Biz mitinglerimize devam edeceğiz. Bugün Saraçhane’de olacağız. 5 Temmuz’da Amasya’dayız. Yazın mitinglere hiç ara vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.