Kilosu 600 bin TL’ye fırlayınca Jandarma tarlada nöbet tutmaya başladı

Safranın Değeri Artarken Tarla Hırsızlarına Karşı Önlemler Alınıyor

Türkiye’de Safranbolu ilçesinde yetiştirilen değerli bitki olan ‘safran’, son yıllarda yükselen değeri ile çiftçilerin ve maalesef tarla hırsızlarının da ilgisini çekiyor. Normal şartlarda ekim ve kasım aylarında hasat edilen safran, temmuz ve ağustos aylarında toprağa ekilir. Geçtiğimiz yıl 450 bin liradan satılan safranın kilogram fiyatı bu yıl 600 bin liraya kadar çıkabilir. Safranın kendisi kadar değerli olan tohum ve soğanları için tarlalarda gece gündüz nöbet tutulmaktadır.

Jandarmalar Tarlalarda Devriyede
Tarla hırsızlığının artmasıyla birlikte Jandarma ekipleri, fındık ve fıstık gibi değerli ürünlerin yanı sıra safran ekili tarlalarda da nöbet tutmaktadırlar. Termal görüş mercekleri ve drone kameralar ile güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılmıştır. Sonbahar mevsiminde hasat edilecek safranların büyük bir kısmı yurt dışına satılmaktadır. Kışın erken bastırmasıyla birlikte mahsulü toplamak için erken ekim yapan çiftçiler, Jandarma ile iş birliği yaparak tarlalarını korumaktadırlar.

Ekim ayı itibariyle safranların olgunlaşmasıyla birlikte Karabük’teki safran dolu tarlalar, turistlerin ilgisini çekmeye başlıyor.

Related Posts

Küpyar’ın kaya oluşumları keşfedilmeyi bekliyor

Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Küpyar bölgesinde yer alan ve peribacalarını da andıran kaya oluşumları, görenleri hayran bırakıyor. Yüz binlerce yıl süren jeolojik süreçlerin izlerini taşıyan hem bilimsel hem de turizm açısından büyük potansiyel taşıyan doğal yapılar keşfedilmeyi bekliyor.

IKBY Başkanı Barzani’den PKK’nın silah bırakma kararına destek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, PKK’nın silah bırakma kararını memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

İngiltere ekonomisi mayısta beklenmedik şekilde küçüldü

İngiltere ekonomisi mayısta yüzde 0,1 daralma kaydederken, beklenti ekonominin yüzde 0,1 büyüyeceği yönündeydi. İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi mayıs ayına ilişkin büyüme rakamlarını açıkladı.

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, mali polisin, parti genel merkezinde arama yaptığını duyurdu.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne son saldırılarında 46 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail Ordusunun Gazze Şeridi’ne Yaptığı Son Saldırıda 46 Filistinli Hayatını Kaybetti İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yaptığı son saldırıda 46 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıda, çok sayıda kişi yaralandı…