AA’nın Gazze’deki kameramanı Said Ebu Nebhan, İsrail askerleri tarafından öldürüldü; vurulma anı kare kare kaydedildi

Gaziantep’te İsrail Ordusunun Hedef Aldığı Gazeteci Said Ebu Nebhan Yaşamını Yitirdi

Gaziantep’te görev yapan Anadolu Ajansı serbest kameramanı Said Ebu Nebhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde İsrail ordusunun saldırısında hayatını kaybetti. Nebhan’ın vurulma anı saniye saniye kaydedildi.

İsrail ordusu, Gaziantep’in orta kesimindeki El-Cedid Mülteci Kampı’nda bulunan gazetecileri hedef aldı. Olay anı, bir evden sedyeyle çıkarılmaya çalışılan yaralı bir kişi ve haber takibi yapan Ebu Nebhan’ın uzun namlulu silahla hedef alınmasıyla ortaya çıktı.

Ebu Nebhan’ın Ölümü

Filistin’in resmi haber ajansı WAFA, saldırı sonucunda gazeteci Said Ebu Nebhan’ın yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Ebu Nebhan, 25 yaşında, evli ve bir çocuk babasıydı.

Öte yandan İsrail savaş uçaklarının Gaziantep’teki Şucaiyye Mahallesi’nde gerçekleştirdiği saldırıda en az bir kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların El-Ehli Baptist Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.

Ebu Nebhan’ın ölümüyle birlikte, İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gaziantep’e yönelik saldırılarında ölen gazeteci sayısı 203’e yükseldi.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gaziantep’e düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bin 841’i çocuk, 12 bin 298’i kadın toplamda 46 bin 6 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 109 bin 378 kişinin yaralandığı belirtildi. (AA)

Related Posts

Evinde egzotik hayvan besleyen kişiye 472 bin TL ceza

Bursa’da yasa dışı şekilde bulundurulan egzotik hayvanlar koruma altına alındı.

Devlet kurumları Sokak canlılarının rehabilitesi için bir araya geldi

Adana Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen Sokak Hayvanları Rehabilitesi konulu toplantı, Adana Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü binasında yapıldı.

Bayram öncesi korkutan haber: Köye giriş-çıkışlar kapatıldı

6 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı öncesinde, Türkiye’den peş peşe karantina haberleri gelmeye devam ediyor. Balıkesir’de 15 bölgenin karantinaya alınmasının ardından Çorum’un Sungurlu ilçesinde şap hastalığı nedeniyle bir köye girişler ve çıkışlar kapatıldı.

Putin: ABD-İran görüşmelerini kolaylaştırmaya hazırız

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahran’ın nükleer programına ilişkin adil bir anlaşmaya varılması için İran ile ABD arasındaki müzakereleri kolaylaştırmaya hazır olduklarını söyledi. Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir …

İsrail’den Güney Kıbrıs’a kablo döşeyecekler

Doğu Akdeniz’den Türkiye’yi dışlama amacıyla birçok işbirliği anlaşması imzalayan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail, Avrupa Birliği’ne (AB) deniz altından ulaşacak projeleri başarısız olunca, Kıbrıs adası ile İsrail arasına elektrik kablosu döşeme kararı aldı.

TKG’den ‘üç fidan’ anması: ‘Düşlerindeki ülkeyi kuracağız’

TKG’nin ‘üç fidan’ için yaptığı anmada “Saltanatınızı sonra erdireceğiz. Deniz’in, Yusuf’un, Hüseyin’in düşlerindeki ülkeyi; tam bağımsız sosyalist Türkiye’yi kuracağız. Söz veriyoruz bu ülkeyi mutlaka kuracağız” ifadeleri kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir