Bir hafta sıcak ve nem bunaltacak

Meteorolojiden yapılan uyarıya göre Türkiye’nin sıcak günler yaşaması bekleniyor

Meteoroloji uzmanları, yarından itibaren Afrika ve Basra’dan gelen sıcak hava dalgasının Türkiye’yi etkisi altına alacağını duyurdu. Bu durumda ülkemizde hava sıcaklığının 6 ila 12 derece arasında artması bekleniyor.

En sıcak illerimizden biri olan Adana’da hafta içinde termometreler 39 dereceyi gösterecek. Ancak nemin yüzde 60’ları bulmasıyla birlikte hissedilen sıcaklık 40 dereceyi aşacak. Hafta sonuna doğru ise hava sıcaklığının daha da artması bekleniyor.

Uzmanlar, özellikle bu hafta saat 11 ile 16.00 arasında kronik rahatsızlığı olanların dışarı çıkmaması konusunda uyarıyor. Eğer dışarı çıkmak zorunda kalırlarsa, yanlarında su bulundurmaları ve şemsiye ile korunmaları önem taşıyor. Aşırı nemin neden olabileceği solunum problemlerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Related Posts

Resmi Gazete’de yayımlandı: 52 yıllık petrol anlaşması bitiyor

Türkiye ile Irak arasında 1973 yılında imzalanan ham petrol boru hattı anlaşması 27 Temmuz 2026 itibarıyla sona eriyor.

Minguzzi’nin annesi eyleme başladı

Kadıköy’de canice katledilen Mattia Ahmet Minguzzi’nin annesi Yasemin Minguzzi, infaz yasasının yeniden düzenlenmesi için oturma eylemi yapmaya başladı.

Uyuşturucu ile Yakalanan Semra E. Tutuklandı

İnegöl’de metamfetaminle yakalanan Semra E., mahkeme tarafından tutuklandı.

Reşt’te Patlama: 13 Yaralı

İran’ın Reşt kentinde meydana gelen patlamada 13 kişi yaralandı; olay gaz sızıntısından kaynaklandı.

Tarihi transferde imzalar atılıyor

Galatasaray ve Napoli, Victor Osimhen transferinde anlaşma sağladı. Anlaşma şartlarına göre Galatasaray, Nijeryalı oyuncu için Napoli’ye 40 milyon euro peşin ödeme yapacak. Bu miktara ek olarak, 35 milyon euro da bir yıl içinde ödenecek.

Süper Lig ne zaman başlıyor, kaç gün kaldı? 2025-26 sezonu başlangıç tarihi

Süper Lig’de yeni sezon için heycanlı geri sayım başladı. futbolseverlerin büyük bir heyecanla beklediği 2025-2026 Süper Lig sezonunun başlangıç tarihi belli oldu.