Bitlis ValiliÄŸinden yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan çalışmalar neticesinde, merkeze baÄŸlı Narlıdere, KayalıbaÄŸ ve Döşkaya köyleri kırsalında bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarınca araziye gizlenmiÅŸ yaÅŸam malzemesi ve patlayıcı madde olduÄŸu bilgisi alınmış, BTÖ mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullanmış oldukları sığınak, barınak ve depoları imha etmek maksadıyla ‘Yıldırım 16 Sehi Ormanları Åžehit Jandarma Er Kadir Güler 2020-13’, ‘Yıldırım 16 Sehi Ormanları Åžehit Jandarma Uzman ÇavuÅŸ. Cevdet Canördek 2020-121’ ve ‘Yıldırım 16 Sehi Ormanları Åžehit Jandarma Er Kadir Güler 2020-15’ operasyonları baÅŸlatılmıştır.
Operasyonlar kapsamında Narlıdere, KayalıbaÄŸ ve Döşkaya köyleri kırsalında sığınak içerisinde ve topraÄŸa gömülü vaziyette, 3 adet sığınak, 1 adet 7,65 mm çapında tabanca, 9 adet 4’lü pil bloÄŸu, 10 metre kablo, 18 adet dolu büyük tüp, 2 adet akü, 10 adet el feneri, 1 adet radyo, 5 çift mekap ayakkabı, 1 adet tıraÅŸ makinesi, 10 adet kar elbisesi, 10 adet yastık, 5 adet battaniye, 1 adet ocak, 1 adet fırın, 200 metre naylon, 550 kg çeÅŸitli gıda ve çok miktarda kiÅŸisel temizlik malzemesi ele geçirilmiÅŸtir.
Ele geçirilen malzemeler Bitlis Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının talimatı alınarak delil niteliÄŸi taşıyan malzemeler muhafaza altına alınmıştır. DiÄŸer malzemeler yerinde imha edilmiÅŸtir. Sığınaklar ise kullanılamaz hale getirilmiÅŸtir. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteÄŸi ile huzur ve güvenliÄŸi saÄŸlamak maksadıyla, ilimiz genelinde operasyonlarını arttırarak, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir” denildi.
Vahit Olcay
Â