Burdur’da Tarihi Konaklar Ziyarete Açıldı

Burdur’un Tarihi Konakları Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Burdur’da Baki Bey Konağı ve Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’ne dönüştürülen Çelikbaşlar Konağı, ziyaretçilerini tarihi dokusuyla etkiliyor.

Değirmenler Mahallesi’nde bulunan Baki Bey Konağı ve Cumhuriyet dönemine ait Çelikbaşlar Konağı, farklı dönemlere ait mimari örnekleriyle dikkat çekiyor. Baki Bey Konağı, Osmanlı ve Türk-İslam mimarisine ait altın ve gümüş varaklı işlemeleriyle göz kamaştırırken, Çelikbaşlar Konağı ise ahşap yapısıyla benzersiz bir atmosfer sunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen Baki Bey Konağı, taş temel üzerine inşa edilmiş olup geniş balkonu ve geleneksel mimarisiyle öne çıkıyor. Çelikbaşlar Konağı ise Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’ne dönüştürülmüş olup, ziyaretçilere vatan şairi Ersoy’un eserleri ve yaşamı hakkında bilgi veriyor.

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, kenti ziyaret edenleri kültür evlerini keşfetmeye davet ederek, Burdur’un doğal güzelliklerinin ve tarihi mirasının keşfedilmeyi beklediğini dile getirdi. Antik kentlerden tarihi konaklara kadar birçok önemli yapıya ev sahipliği yapan Burdur, kültür ve tarih tutkunları için önemli bir destinasyon konumunda.

Bilgihan, Burdur’un zengin tarihine ve kültürel mirasına vurgu yaparak, Baki Bey Konağı’nı ziyaret etme tavsiyesinde bulunarak, şehre gelen ziyaretçileri tarihi ve kültürel değerlerle buluşturmaya çağırıyor. Burdur’daki müze ve ören yerleri ise yılda binlerce ziyaretçi ağırlıyor.

Related Posts

25 gün sonra Suriye’ye saldırı: İşgalci, karadan denize menzilli füze depolarını vurdu

Esed rejiminin devrilmesinin ardından Suriye’deki çeşitli noktalara sık sık saldırılar düzenleyen işgalci İsrail ordusu, önceki gün de Akdeniz sahilindeki Lazkiye kırsalını hedef aldı.

Bursa’da “Mavi Marmara” Şehitleri ve Gazze İçin Sessiz Yürüyüş

Bursa’da, İsrail’in 2010 yılında Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenler ve Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Bakan Hakan Fidan ve Fransız Bakan Barrot’dan kritik görüşme

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, bölgesel krizleri ve ikili ilişkileri ele aldı.

Asiye’nin katili en yakınıymış!

Gaziantep’te boğulmuş halde bulunan Asiye’yi annesinin öldürdüğü ortaya çıktı.

AKP’de gündem kabine değişikliği: ‘Pasif isimlerle devam edilmeyecek’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin ardından AKP ve kabinede değişim sinyali vermişti. Erdoğan’ın, ilerleyen günlerde kabinede değişikliğe gideceği öne sürüldü. Kurban bayramı sonrası 5 bakanın değişeceğine işaret eden AKP’li kaynaklar, “pasif isimlerle yola devam edilmeyeceği”ni belirtiyor.

ABD bayrağı Şam’da göndere çekildi: 13 yıl sonra ilk

ABD’nin Şam Büyükelçiliği 13 yıl sonra yeniden açıldı. Açılış töreninde ABD bayrağı ABD Suriye Temsilci Thomas Barrack tarafından göndere çekildi. Suriye’de ABD destekli iç savaş eski lider Beşar Esad’ın istifa etmesiyle son buldu. Esad’ın ardından …