Çin’den 6G tabanlı elektronik savaş silahı

6G Teknolojisiyle İlgili Yeni Sistem Modern Radar Ekipmanlarına Karşı Avantajlar Sağlıyor

Son araştırmalara göre, araştırmacılar radyo sinyali işleyen yeni bir sistemin, modern radar ekipmanlarına karşı avantajlar sunduğunu iddia ediyor. Bu sistemin, düşman rölelerini engelleyebileceği ve ABD yapımı F-35 gibi gelişmiş savaş uçaklarının pilotlarını şaşırtabileceği belirtiliyor.

Çin’in optik alanında yayın yapan hakemli dergisi Acta Optica Sinica’da yayımlanan bir araştırmaya göre, bu yeni silah aynı zamanda kısa sürede büyük miktarda bilgi iletmek için bir iletişim cihazı görevi görebiliyor.

Araştırmacılar, bu sistemin “eşzamanlı bir şekilde aynı frekans üzerinden iletişim kurma ve bozma yeteneklerine” sahip dünyanın ilk sistemi olduğunu belirtiyor.

6G teknolojisi, mevcut 5G sistemlerine göre daha yüksek hız, daha düşük gecikme süresi ve daha fazla kapasite sağlayan en yeni nesil iletişim ağlarını temsil ediyor. Bu teknoloji, veri aktarım hızlarını 100 Gbps’ye çıkarabilir ve gecikme süresini 1 milisaniyenin altına düşürebilir, bu da 5G’nin kapasitesini bin kat artırabilir.

Son gelişmeler, 6G’nin foton ve elektronların birlikte işlenmesini sağlayarak mikrodalga fotonik sistemleri kullanmasını mümkün kılmasıyla gerçekleşiyor. Bu sistemlerden biri, yüksek performanslı radyo frekansı (RF) sinyal işleme alanında umut vadeden bir çözüm sunan mikrodalga fotonik filtre (MPF) olarak adlandırılıyor.

Bu yeni teknoloji, iletişim engelleme işlevine sahip yenilikçi bir mikrodalga fotonik radyo frekansı cihazını tanımlayarak yeni nesil elektronik savaş alanında çığır açan bir yaklaşım sunuyor.

Araştırmacılar, sistemdeki sadeleştirme ve işlevsel geliştirme arasındaki çelişkiye rağmen, yeni cihazın bileşenlerini ve güç tüketimini azaltarak sinyal kalitesini ve işleme kapasitesini artırmayı umuyor.

Son gelişmeler, Çin’in 6G iletişim teknolojisi alanındaki hakimiyetini vurgularken, ülkenin bu alanda dünya çapında en geniş patent koleksiyonuna sahip olduğunu gösteriyor.

Related Posts

Mahkeme Meta’yı haklı buldu: Yapay zeka eğitimi telif hakkı ihlali değil

ABD’de federal bir yargıç, teknoloji devi Meta’nın yapay zekâ modellerini kitaplarla eğitmesiyle ilgili davada şirket lehine karar verdi. Aralarında ünlü yazar ve komedyen Sarah Silverman’ın da bulunduğu 13 yazarın açtığı davada, mahkeme Meta’nın bu uygulamasının “adil kullanım” (fair use) kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.

Telefondan ekran görüntüsünü sakın çekmeyin! Banka hesaplarınız tehlikede olabilir

Akıllı telefonlara girip tehlike saçan yeni ortaya çıktı. Özellikle galeriye sızan bu virüs ekran görüntüsü alınan kişisel bilgileri anında çalıyor.

Samsung, Apple’ın yolundan gidiyor

Samsung, 2026 yılından itibaren bazı özellikleri ücretli olarak sunmaya başlayacak. Bunun başında belirli sağlık verileri ve özellikleri var.

Eğitimde yapay zeka dönemi! TETZ 2025 zirvesi geleceğin şifresini araladı

Yalçın ÇELİK – Yeniçağ Pursaklar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı çeşitli okullardan temsilci öğretmenlerin de aktif katılım sağladığı zirvede, eğitimde dijital dönüşüm ve yapay zekâ tabanlı yenilikler masaya yatırıldı. EĞİTİM VE TEKNOLOJİ AYNI …

GPT-5 ne zaman çıkıyor?

OpenAI’ın CEO’su Sam Altman, ChatGPT’si için GPT-5’in ne zaman çıkacağını açıkladı.

Siyasetin yeni oyuncusu: Yapay zeka

Yapay zeka (YZ), modern dünyanın en güçlü araçlarından biri olarak siyaset sahnesinde giderek daha fazla yer buldu. Seçim kampanyalarından veri analizine, kamuoyu manipülasyonundan sınır güvenliğine kadar geniş bir yelpazede etkili olan YZ, hem …