İsveç’te Kuran yakmıştı: TikTok yayınında öldürülen Salwan Momika kimdir, öldü mü?

Salwan Momika: Kur’an-ı Kerim’i Yakıp Tahrip Eden Terörist

Salwan Momika, Kamuya açık gösteriler düzenleyerek Kur’an-ı Kerim’i yakması ve tahrip etmesiyle tanınan bir teröristtir. 1986 yılında Musul’a bağlı Hamdaniyye bölgesinde doğmuştur. Momika, terör örgütü DEAŞ saldırıları sırasında Haşdi Şabi’ye bağlı “Süryani Şahinleri” adıyla bir milis yapısı kurmuştur. 2017 yılında Schengen vizesiyle Almanya’ya kaçan Momika, burada Hristiyanlığa döndüğünü açıklamıştır. 2018’de ise İsveç’e mülteci vizesi alarak üç yıllık geçici oturma izni almıştır.

Salwan Momika’nın Provokasyonları

Salwan Momika ve Salwan Najem, 28 Haziran 2023 tarihinde başkent Stockholm’de Kurban Bayramı’nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur’an-ı Kerim’i ateşe vermişlerdir. Ardından Momika ve Najem, Irak’ın Stockholm Büyükelçiliği ile İsveç Parlamentosu önünde de polis koruması altında defalarca Kur’an-ı Kerim yakmışlar ve Irak bayrağını ayaklar altına almışlardır. 24 Ağustos 2023’te tekrar Stockholm Camisi önünde Kur’an-ı Kerim yakmasıyla gündeme gelen Momika, 3 Eylül 2023’te Malmö kentinde polis korumasında Kur’an-ı Kerim’i yakarken 15 kişinin gözaltına alınmasına sebep olmuştur. Son olarak 21 Ekim 2023’te Stockholm’ün merkezinde İsrail’e destek mitingi düzenleyerek Kur’an-ı Kerim ve Filistin bayrağını yakmıştır.

Related Posts

Küpyar’ın kaya oluşumları keşfedilmeyi bekliyor

Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Küpyar bölgesinde yer alan ve peribacalarını da andıran kaya oluşumları, görenleri hayran bırakıyor. Yüz binlerce yıl süren jeolojik süreçlerin izlerini taşıyan hem bilimsel hem de turizm açısından büyük potansiyel taşıyan doğal yapılar keşfedilmeyi bekliyor.

IKBY Başkanı Barzani’den PKK’nın silah bırakma kararına destek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, PKK’nın silah bırakma kararını memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

İngiltere ekonomisi mayısta beklenmedik şekilde küçüldü

İngiltere ekonomisi mayısta yüzde 0,1 daralma kaydederken, beklenti ekonominin yüzde 0,1 büyüyeceği yönündeydi. İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi mayıs ayına ilişkin büyüme rakamlarını açıkladı.

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, mali polisin, parti genel merkezinde arama yaptığını duyurdu.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne son saldırılarında 46 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail Ordusunun Gazze Şeridi’ne Yaptığı Son Saldırıda 46 Filistinli Hayatını Kaybetti İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yaptığı son saldırıda 46 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıda, çok sayıda kişi yaralandı…