Kaçak fabrika için üç yıldır ne bekliyorsunuz?

Doğal ve tarihi SİT alanı olan ve sadece tarımsal üretime izin verilen Atatürk Orman Çiftliği’ne (AOÇ) ait, 35 dönümlük alanda kaçak fabrika kurulmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Tarım ve Orman Bakanlığı Teftiş Kurulu, kaçak fabrikayla ilgili yeni bir rapor hazırladı. Raporda, 3 yıl önce araziyi kiralayan firmanın tarım yapmadığı vurgulandı.

10 YILLIĞINA KİRALANDI

SÖZCÜ’nün ortaya çıkardığı AOÇ’deki kaçak fabrikayla ilgili Bakanlık başmüfettişleri Levent Bilgin ve Mehmet Dağlı, üç sayfalık bir rapor hazırladı. AOÇ mülkiyetinde bulunan 35 bin 478 metrekarelik alan, 3 Mayıs 2021’de Sağlam Mühendislik Sinan Sağlam firmasına tarımsal üretim yapması şartıyla 10 yıllığına kiralandı. Ancak firma tarım yapmadı ve kaçak fabrika kurup güneş panelleri imal etti.

HACİZ GELDİ, MÜHÜR SÖKÜLDÜ

Skandal, firmaya haciz gelmesiyle ortaya çıktı ve fabrika mühürlendi. Ancak mühürler sökülerek üretime devam edildi. Bakanlık müfettişlerinin hazırladığı raporda, “AOÇ Müdürlüğünce kiracıya gönderilen yazıda, söz konusu taşınmazla ilgili imzalanan kira sözleşmesi hükümlerine uyulmasının istendiği halde, Müdürlüğün sözleşmenin feshi hususunda tereddüt yaşamasının anlaşılır bir yönü olmadığı değerlendirilmiştir” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx