Los Angeles yanıyor: Belediye itfaiye bütçesinde milyonlarca dolar kesinti yapmış

Los Angeles Yangınlarının Sebep Olduğu Felakette 5 Kişi Hayatını Kaybetti

Los Angeles, ABD’nin California eyaletindeki yangın felaketi devam ediyor. Şehirde meydana gelen yangınlarda 5 kişi hayatını kaybederken, yüzbinlerce kişi tahliye edilirken en az 2 bin ev ise kül oldu.

Yangınlar sürerken, Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass’ın Batı Afrika ülkesi Gana’ya yaptığı resmi ziyaretten hemen dönmemesi eleştirilere sebep oldu. Muhalefetin itirazları üzerine Bass’ın, itfaiye departmanının bütçesinden 17 milyon dolardan fazla kesinti yaptığı ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri basınında yer alan haberlere göre, Bass’ın yangınları öngöremediği için muhalefetten ciddi eleştiriler aldığı belirtildi. Bass’ın şehrin itfaiye teşkilatının bütçesinden aylar önce 17,6 milyon dolar kesinti yaptığı bilgisi de kamuoyuna yansıdı.

Los Angeles Şehir Kontrolörü Kennith Mejia’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, 2024-2025 mali yılı bütçesinde de yangınla mücadele için ayrılan kaynaklarda kesinti yapıldığı görüldü. Bass’ın yangınla mücadeleye kesinti yaparak başka projelere kaynak aktarması eleştiri konusu oldu.

Ayrıca, Los Angeles Polis Departmanı’na yaptığı katkılar nedeniyle de Bass eleştirilere maruz kaldı. Şehirdeki su depolarında yeterli miktarda su olmaması da tartışma konusu oldu.

Yetkililer, kentin lüks mahallelerinden birinde çıkan orman yangınının 6 bölgede devam ettiğini ve şimdiye kadar 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Los Angeles İtfaiye Departmanı yetkilileri, şehrin tarihinin en yıkıcı yangınlarından biriyle karşı karşıya olduklarını belirterek, şimdiye kadar 2 bine yakın evin tamamen yandığını ifade etmişti.

Yangın felaketi sonucunda eyalet yetkilileri yaklaşık 100 bin kişi için tahliye emri verirken, Hollywood bölgesine de sıçradığı ve Paris Hilton, Mandy Moore, Cary Elwes gibi ünlü isimlerin de evlerini kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

İstanbul’da elektrik akımına kapılan müteahhit can verdi

İstanbul’da inşaatta elektrik akımına kapılan müteahhit hayatını kaybetti.

Milyonlarca izleyicisi olan kanallar o ülkede yasaklandı

Togo Yüksek Görsel-İşitsel İletişim Otoritesi (HAAC) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Fransa merkezli yayın kuruluşları RFI ve France 24’ün yayınları askıya alındı. 3 ay süreyle ülke genelinde yayınları durudurulan RFI ve France 24’ün …

İmamoğlu duruşması sonrası çekilen videoyla ilgili soruşturma başlatıldı

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında yaptığı açıklamalara ilişkin dün görülen duruşma sonrası paylaşılan kayıtlı görüntülerle ilgili soruşturma başlattı.

CHP’li Tahsin Ocaklı, elektrikli araçlara ilişkin ÖTV düzenlemeleri içeren kanun teklifini eleştirdi

CHP’li Tahsin Ocaklı, elektrikli araçlara ilişkin ÖTV düzenlemeleri içeren kanun teklifini eleştirdi

Yıllar sonra ilk kez tek başına Tekirdağ’da görüntülendi: Nesli tehlike altında

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi sahilinde nesli tehlike altında bulunan su samuru görüntülendi.

Soma’da madenci yakınını tekmeleyen Yusuf Yerkel’e yeni görev

Soma maden faciasında madenci yakınını tekmelemesiyle gündeme gelen Yusuf Yerkel, Türkiye’nin UEFA HatTrick Komitesi üyesi olarak belirlendi.