Mehmet Tezkan: Erdoğan yine faizle oynayacak, işçiyi – emekliyi Allah kurtarsın

Mehmet Tezkan, Erdoğan’ın Faiz İndirimi Sözlerini Ele Aldı: “Saray Yine Faizle Oynayacak”

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa 8. Olağan İl Kongresi’ndeki konuşmasındaki faiz indirimi sözlerini eleştirdi. Tezkan’ın “Saray yine faizle oynayacak. İşçiyi emekliyi Allah kurtarsın” başlıklı yazısında, “Bu arada bizler ne olacağız? Bilmem! 2021’de düşünmediler ki; şimdi düşürsünler… 2021 gibi olursa enflasyon fırlarsa, hayat pahalılığı dayanılmaz boyutlara ulaşırsa… Onu da siz düşünün…” ifadelerine yer verdi.

“İrrasyonel Politikaya Dönüş”

Tezkan, Erdoğan’ın Bursa kongresindeki konuşmasını “irrasyonel politikaya dönüş” olarak nitelendirdi. “Erdoğan partisinin Bursa kongresinde o kadar önemli mesaj verdi ki yerimden zıpladım… Ekonomi camiası da yerinden zıplar zannettim…” diyen Tezkan, Maliye ve Hazine Bakanı Şimşek’e göndermede bulunarak şunları söyledi: “Şimşek görevden affını ister diye düşündüm… Kimsenin çıtı çıkmadı. Herkes duymamış numarasına yattı. Oysa Erdoğan, Mehmet Şimşek’in izlediği politikaya 2025 itibarıyla son verileceğini ima etti… Aslında açık açık söyledi… Faizi kesinlikle indirmeye başlayacağız. Faiz inecek ki enflasyon da insin… Yani faiz sebep enflasyon da sonuçtur politikasına dönüşün sinyalini verdi… Mehmet Şimşek’in tabiriyle irrasyonel politikaya… Yani akıl dışı uygulamaya… Heterodoks ekonomiye…” dedi.

“Bu Arada Bizler Ne Olacağız?”

Tezkan’a göre, Erdoğan’ın faizi indirme sözleri altında yatan neden, Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminine olan inancından kaynaklanıyor. Tezkan, “Erdoğan, Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahmininin tutacağına inanmış… Yani seneye aralık ayında yüzde 21’e inecek… Faizi yüzde 25’lere çekerek ne kadar iyi ekonomist olduğunu dünya aleme gösterecek, tezinin doğru olduğunu kanıtlamış olacak…” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Son olarak Tezkan, “2021’de düşünmediler ki; şimdi düşürsünler… 2021 gibi olursa enflasyon fırlarsa, hayat pahalılığı dayanılmaz boyutlara ulaşırsa… Onu da siz düşünün…” ifadeleriyle yazısını tamamladı.

Yazının tamamı için buraya tıklayabilirsiniz.

Related Posts

Soma’da madenci yakınını tekmeleyen Yusuf Yerkel’e yeni görev

Soma maden faciasında madenci yakınını tekmelemesiyle gündeme gelen Yusuf Yerkel, Türkiye’nin UEFA HatTrick Komitesi üyesi olarak belirlendi.

İsrail ordusu sığınakların yakınında durulması talimatını yineledi

İsrail ordusu, ülkedeki herkese yönelik muhtemel İran saldırısına karşı sığınakların yakınında durulması talimatını yineledi.

Foça’daki orman yangınında 1 tutuklama

İzmir’in Foça ilçesinde çıkan ve tedbir amaçlı bazı evlerin tahliye edilmesine yol açan orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden 1’i tutuklandı.

Dalga boyu 1.5 metreye ulaştı, Samsun Valiliği’nden uyarı geldi

Samsun Valiliği, Karadeniz’deki olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz girilmemesi uyarısında bulundu. Dalga boyunun 1.5 metreye ulaştığı bildirildi.

Eskişehir’de de akılalmaz şiddet: Önüne geleni dövdü, serbest kaldı

Eskişehir’de bir markette eşiyle tartışan kadınının başörtüsünden tutup defalarca yere vuran şahıs, kavgayı ayırmaya çalışan herkese saldırdı.

Külliye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında güvenlik toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda İran ile İsrail arasındaki çatışmalar ele alındı ve Türkiye’nin muhtemel gelişmelere yönelik hazırlıkları değerlendirildi.