Microsoft’tan açık kod hamlesi: WSL kaynak kodları erişime açıldı

Microsoft, Windows Subsystem for Linux Kaynak Kodlarını Açık Kaynak Hale Getirdi

Microsoft, geliştirici konferansı Build 2025 kapsamında Windows Subsystem for Linux (WSL) kaynak kodlarını açık kaynak hale getirdiğini duyurdu. İlk kez 2016 yılında tanıtılan WSL, şimdi GitHub üzerinden erişilebilir durumda.

Windows Developer Blog tarafından yapılan açıklamada, WSL’nin çeşitli bileşenlerinin tanıtıldığı belirtilirken, WSL 1’in çekirdek sürücüsü ve dosya sistem sürücüleri dışında kalan bileşenler de açık kaynak haline getirildi.

Linux nedir?

İlk testler, 2016 yılında Windows Insider programıyla başladı ve daha sonra Windows 10’un 1607 sürümünde beta olarak kullanıma sunuldu. 2019 yılında yayınlanan WSL 2 ile birlikte sanal bir Linux çekirdeği çalıştırma yeteneği getirilmişti. Windows 11’in ardından GUI destekli Linux uygulamaları doğrudan masaüstünde çalıştırılabiliyor.

Windows 11’in 24H2 sürümünde, WSL artık sisteme entegre değil, sadece indirilebilir bir paket olarak sunuluyor.

Related Posts

Siyasetin yeni oyuncusu: Yapay zeka

Yapay zeka (YZ), modern dünyanın en güçlü araçlarından biri olarak siyaset sahnesinde giderek daha fazla yer buldu. Seçim kampanyalarından veri analizine, kamuoyu manipülasyonundan sınır güvenliğine kadar geniş bir yelpazede etkili olan YZ, hem …

Gizlilik tartışması büyüyor; ChatGPT sohbetleri kalıcı olabilir

Gizlilik tartışması büyüyor; ChatGPT sohbetleri kalıcı olabilir

Milyonlarca cep telefonu kullanıcısını ilgilendiren karar: 31 Temmuz’da hepsi silinecek

Samsung’dan milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiren önemli bir uyarı geldi. Eğer uzun bir süredir giriş yapmadığınız bir Samsung hesabınız varsa, 31 Temmuz 2025 tarihi son fırsatınız olabilir.

Türkiye’nin ilk uçak fabrikası TOMTAŞ 11 yeni firmayla havacılık ekosistemini canlandırıyor

Türkiye’nin ilk uçak fabrikası olan ve yeniden faaliyete başlayan TOMTAŞ Havacılık ve Teknoloji AŞ, bu gelişmenin ardından etrafında kurulan 11 havacılık firmasıyla yeni bir ekosistemin doğmasına kapı açtı. TOMTAŞ, 1926 yılında Kayseri’de kurulan ve yarım kalan Tayyare ve Motor Türk Anonim Şirketinin (TOMTAŞ) mirasını devam ettiriyor. Yaklaşık 100 yıl sonra, 2023’te ASFAT, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Erciyes Teknopark ve TOMTAŞ Yatırım ortaklığıyla yeniden kurulan şirket, Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteriyor.

Stresli işlere karşı elektronik dövme: Fazla çalışınca alarm veriyor

Bilim adamlarının geliştirdiği bir cihaz, kişinin fazla çalıştığını tespit ederek uyarı veriyor. Bu cihazın özellikle stresli sektörlerde kullanışlı olabileceği düşünülüyor.

Avrupa Birliği, startup ekosistemini teşvik etme amacıyla bürokratik engelleri azaltacak

Avrupa Birliği, startup ekosistemini teşvik etme amacıyla bürokratik engelleri azaltacak