Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Çiftlik Hayvanlarına Ot ile Beslenme Yüksek Kaliteli Süt ve Peynir Üretimini Artırıyor

Son zamanlarda yaşanan kuraklık nedeniyle besi alanları daralan çiftlikler, inek rasyonlarını mısır ve diğer yem bitkileri ekleyerek çözmeye çalışıyor. Ancak, yeni bulgular otla beslemenin süt ve peynir kalitesine olan etkisini ortaya koyuyor.

Fransız Tarımsal Araştırma Enstitüsü (INRAE) ile VetAgro Sup Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışma, süt ineklerinin taze ot tüketimine bağlı olarak süt ve Cantal peynirinde yüksek miktarda insan sağlığına faydalı omega-3 yağ asidi bulunduğunu gösterdi.

Massif Central’deki bir araştırma çiftliğinde gerçekleştirilen deneyde, ot bazlı rasyon alan ineklerin sütü ve peynirlerinde omega-3 seviyesinin belirgin şekilde yüksek olduğu tespit edildi. Ayrıca, duyusal değerlendirmeler peynirin otla beslendiğinde daha sarı, yumuşak ve aromatik olduğunu ortaya koydu.

Araştırma ekibi, mısır bazlı rasyonlara bile ot eklemenin peynirin besinsel ve duyusal değerini korumak için kritik olduğunu vurguladı. Bu nedenle, özellikle kış aylarında ot stoklarına bağımlı bölgelerde ot temelli beslemenin devamlılığının peynir kalitesini korumak için önemli olduğu belirtiliyor.

Related Posts

Siyasetin yeni oyuncusu: Yapay zeka

Yapay zeka (YZ), modern dünyanın en güçlü araçlarından biri olarak siyaset sahnesinde giderek daha fazla yer buldu. Seçim kampanyalarından veri analizine, kamuoyu manipülasyonundan sınır güvenliğine kadar geniş bir yelpazede etkili olan YZ, hem …

Gizlilik tartışması büyüyor; ChatGPT sohbetleri kalıcı olabilir

Gizlilik tartışması büyüyor; ChatGPT sohbetleri kalıcı olabilir

Milyonlarca cep telefonu kullanıcısını ilgilendiren karar: 31 Temmuz’da hepsi silinecek

Samsung’dan milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiren önemli bir uyarı geldi. Eğer uzun bir süredir giriş yapmadığınız bir Samsung hesabınız varsa, 31 Temmuz 2025 tarihi son fırsatınız olabilir.

Türkiye’nin ilk uçak fabrikası TOMTAŞ 11 yeni firmayla havacılık ekosistemini canlandırıyor

Türkiye’nin ilk uçak fabrikası olan ve yeniden faaliyete başlayan TOMTAŞ Havacılık ve Teknoloji AŞ, bu gelişmenin ardından etrafında kurulan 11 havacılık firmasıyla yeni bir ekosistemin doğmasına kapı açtı. TOMTAŞ, 1926 yılında Kayseri’de kurulan ve yarım kalan Tayyare ve Motor Türk Anonim Şirketinin (TOMTAŞ) mirasını devam ettiriyor. Yaklaşık 100 yıl sonra, 2023’te ASFAT, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Erciyes Teknopark ve TOMTAŞ Yatırım ortaklığıyla yeniden kurulan şirket, Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteriyor.

Stresli işlere karşı elektronik dövme: Fazla çalışınca alarm veriyor

Bilim adamlarının geliştirdiği bir cihaz, kişinin fazla çalıştığını tespit ederek uyarı veriyor. Bu cihazın özellikle stresli sektörlerde kullanışlı olabileceği düşünülüyor.

Avrupa Birliği, startup ekosistemini teşvik etme amacıyla bürokratik engelleri azaltacak

Avrupa Birliği, startup ekosistemini teşvik etme amacıyla bürokratik engelleri azaltacak