Reuters: Yemen’den atılan füzeyi engellemek için ABD’nin THAAD sistemi kullanıldı

Husiler, ABD ve İngiltere’nin Sana’ya Hava Saldırısı Düzenledi

Yemen’deki Husiler, ABD ve İngiltere’nin başkent Sana’ya hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Husilerin El Mesirah televizyon kanalında yayınlanan habere göre, saldırı, Ma’ain bölgesindeki 21 Eylül Parkı’nı hedef aldı. Saldırı sebebiyle ölüm ya da yaralanma yaşanıp yaşanmadığı hakkında bilgi verilmedi. İngiltere ya da ABD’den henüz bir açıklama gelmedi. Söz konusu saldırı, İsrail’in Sana ile Hudeyde kentlerine düzenlediği hava saldırılarından bir gün sonra gerçekleşti.

Bu saldırıyla ilgili Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, ABD’nin ekim ayında İsrail’e yerleştirdiği Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sisteminin ilk kez bir füzeye müdahale etmek için kullanıldığını ifade etti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) konu hakkında henüz bir yorum yapmadı. THAAD sisteminin başarısının analiz edileceği belirtildi.

‘Hayatta Kalıp Kalamayacağımdan Emin Değildim’

İsrail’in Yemen’in başkenti Sana Uluslararası Havalimanı’na düzenlediği saldırı sırasında havalimanında bulunan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, saldırı sırasında hayatta kalıp kalamayacağından emin olmadığını belirtti. Patlamaların şiddetli olduğunu ve kulaklarının hala çınladığını dile getirdi. DSMO Genel Direktörü, saldırıdan sonra havalimanında mahsur kaldıklarını ve endişe duyduklarını ifade etti.

Ghebreyesus, saldırı sırasında yaşadığı korkuyu ve olayları anlattı. Havalimanında bulunan BM personelinin tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı. Sivillere ve insani yardım görevlilerine yapılan saldırıların durdurulması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Cübbeli Ahmet’ten olay olacak yangın paylaşımı

Türkiye’nin dört bir yanında çıkan yangınlar ciğerlerimiz olan ormanlarımızı küle çeviriyor. Cübbeli Ahmet hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü’nün 2021 yılında yaptığı yangınlarla ilgili paylaşım sosyal medyada yeniden gündem oldu

Üniversite diplomayı YÖK’ten vekalet onayı olmadan iptal etti

İstanbul Üniversitesi’nin; İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Ahmet Köse’nin istifasının ardından, sürecin vekaleten yürütülmesi için Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) yazı yazdığı ancak cevap gelmeden 18 Mart’ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasını iptal ettiği anlaşıldı.

İran’dan İsrail ekonomisinin kalbine nokta atışı! Minimum harcama maksimum etki

İran, İsrail’in borsa binasını ve kritik altyapılarını hedef alarak ülke ekonomisine darbe vurdu. İsrail’in, özellikle denizcilik sevkıyatları İran füzeleri ile sekteye uğradı. İsrail ekonomosinin savaşı uzun süre kaldıramayacağının farkında olan ABD Başkanı Donald Trump, ateşkesin ardından diplomasi ve ekonomik güç yoluyla İran’ı kontrol altına almayı amaçladı.

Eğlence mekanında fenalaşan genç yaşamını yitirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde arkadaşları ile birlikte bir eğlence mekanına eğlenmeye giden 17 yaşındaki genç aniden fenalaştı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.

UNICEF: Gazze’de çocukların durumu gittikçe kötüleşiyor

UNICEF Sözcüsü Kazem Abu Khalaf, Gazze’de her gün çatışmalarda ölen ya da yaralanan ortalama çocuk sayısının 87’yi bulduğunu belirtti.

Bakan Güler, KKTC Başbakanı Üstel ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel ile görüştü.