Rus vatandaşlarının Azerbaycan’da kalış süresi 180 günden 90 güne indirildi

Azerbaycan’da Rusya Federasyonu Vatandaşlarının Kalış Süresi 90 Gün Olacak

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov’un imzasıyla alınan karara göre, Rusya Federasyonu vatandaşlarının Azerbaycan’da kalış süresi 180 günden 90 güne indirildi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, kararın mütekabiliyet esası gereği alındığını belirtti.

Rusya Federasyonu’nun ilgili yasalarında yapılan değişikliklerle birlikte Azerbaycan dahil bazı ülkelerin vatandaşlarının Rusya’da kalış süresi 180 günden 90 güne düşürülmüştü. Bu kararın ardından Azerbaycan da benzer bir adım atarak Rusya vatandaşları için kısıtlamaya gitti.

Gelişmelerle ilgili detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Günün Öne Çıkan Haberleri

  • DEM Parti’den İmralı görüşmesine dair açıklama: Öcalan’dan “Çağrı yapmaya hazırım” mesajı
  • Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir; Türkiye yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır
  • Güney Kore’de yolcu uçağının inişte kontrolden çıkması sonucu 167 kişi hayatını kaybetti
  • 3 günde 4 uçak kazası: Uçaklara neler oluyor?
  • DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti: Yeni sürecin ilk adımı mı, 2013-2015 arasında çözüm sürecinde neler yaşanmıştı?
  • Ertuğrul Özkök: Karanlık 2024’ün aydınlık 20 insanı: 1 numara normal, bazıları sürpriz
  • Prof. Dr. Ortaylı’dan “kalabalık yalnızlık” eleştirisi: Maalesef TDK çok yanlış kelimeler belirliyor, kullanmamanızı tavsiye ediyorum

Related Posts

Yollarda, çitlerde, duvarlarda görüldüler: Halk onlara ‘kıyametvari’ diyor

ABD’nin Utah eyaleti, halkın ‘kıyametvari’ sözleriyle tanımladığı sıra dışı bir doğa olayıyla karşı karşıya. Binlerce mormon cırcır böceği otoyolları, evlerin dış cephelerini, çitleri ve duvarları adeta istila etti.

Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılmasının ardından Cevdet Yılmaz’dan çağrı: Benzer adımlar Gazze için de atılmalı

ABD ile Avrupa Birliği, Suriye’ye yönelik ekonomik yaptırımları kaldırdı. Suriye’de güvenlik, istikrar ve refahı arttıracak karara ilişkin Türkiye’den de açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ABD ve AB tarafından alınan kararların son derece olumlu adımlar olduğunu belirtti. Eski zalim rejime yönelik başlamış olan bu yaptırımların devam etmesi halinde masum Suriye halkını cezalandırmaya ve Suriye’nin yeniden inşa sürecini engellemeye dönüşeceğini ifade eden Yılmaz, benzer bir kararın Gazze için de alınmasının şart olduğunu vurguladı.

İş makinesi yüklü TIR, alt geçitte sıkıştı

Elazığ’da iş makinesi yüklü TIR, alt geçitte sıkıştı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen ile Ukrayna lideri Zelenski “ateşkes” konusunda görüştü

Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen ile Ukrayna lideri Zelenski “ateşkes” konusunda görüştü

Husiler, İsrail’in Hayfa Limanı’na abluka uygulayacaklarını duyurdu

Yemen’deki Husiler, İsrail’in Hayfa Limanı’na yönelik abluka uygulama kararı aldığını bildirdi. Husi yetkilileri, bu kararın İsrail’in Gazze’deki saldırılarının şiddetlenmesine tepki olarak alındığını kaydetti.

Uçağı 10 dakika kimse sürmedi! Yolcular ölümden döndü

Lufthansa’ya ait Airbus A321 tipi yolcu uçağında, kaptan lavabodayken yardımcı pilot bayıldı. Otopilot devrede olsa da yaşanan kriz nedeniyle uçak Madrid’e acil iniş yaptı.