Rusya ve Ukrayna’dan karşılıklı saldırılar: Engels’te acil durum ilan edildi

Rusya, Ukrayna’dan Gelen İHA Saldırısı Sonrası Engels Şehrinde Acil Durum İlan Etti

Rusya’nın, Ukrayna tarafından insansız hava araçlarıyla (İHA) gerçekleştirilen saldırı sonrasında Saratov bölgesindeki Engels şehrinde acil durum ilan edildi. Saratov Valisi Roman Busargin, yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Saratov’a yönelik İHA saldırısına ilişkin detaylı bilgiler paylaştı.

Busargin, saldırı sonucu Engels’teki bir sanayi bölgesinde çıkan yangının devam ettiğini ve bölgede acil durum ilan edildiğini açıkladı. Rus medyasında yer alan görüntülerde, zarar gören sanayi bölgesindeki yangının geniş bir alana yayıldığı ve söndürme çalışmalarının devam ettiği görülüyor.

AA’nın aktardığına göre Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya ait 32 İHA’nın imha edildiğini yazılı bir açıklama ile duyurmuştu.

Ukrayna: Zaporijya Saldırısında En Az 13 Kişi Hayatını Kaybetti

Rus ordusunun, Ukrayna’nın Zaporijya bölgesine gerçekleştirdiği saldırı sonucunda en az 13 kişinin hayatını kaybettiği ve 30 kişinin yaralandığı bilgileri ortaya çıktı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’nın Zaporijya’ya yönelik güdümlü bomba saldırısı düzenlediğini ifade etti.

Zelenskiy, paylaşımında, “Saldırı sonucu onlarca kişinin yaralandığı ve maalesef en az 13 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Yaralılara gereken destek sağlanıyor. Ailelere başsağlığı diliyorum. Maalesef ölü sayısının artabileceği bir durumla karşı karşıyayız” açıklamasında bulundu.

Zaporijya Bölgesi Askeri İdare Başkanı İvan Fedorov da saldırıda bölgedeki bir sanayi altyapısının hedef alındığını ve saldırıda yaralanan 30 kişinin bölge hastanesine kaldırıldığını aktardı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak da Zaporijya’ya yapılan saldırıya tepki göstererek, “Rusya yine sivilleri hedef alıyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Pentagon, Ukrayna’ya 126 Milyar Dolarlık Güvenlik Yardımı Taahhüdünde Bulundu

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ukrayna’nın savunması için bugüne kadar 126 milyar doların üzerinde güvenlik yardımı taahhüdünde bulunduklarını açıkladı. Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ukrayna’nın Rusya’ya karşı savunmasına destek olmak amacıyla uluslararası düzeyde koordinasyon sağlandığını belirten Singh, “Bugüne kadar, ABD, müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte, Şubat 2022’deki Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana toplamda 126 milyar dolardan fazla güvenlik yardımı taahhüdünde bulunduk” dedi.

Singh, Ukrayna’ya yönelik yardımların art arda gitmemesinin sebebinin, ABD’nin kendi envanterindeki malzemeleri göz önünde bulundurarak hareket etmesi olduğunu belirtti. “Ukrayna’nın ihtiyaç duyduğu malzemeleri savaş alanına ulaştırmadan önce kendi envanterimizdeki durumu değerlendirmemiz gerekiyordu” diyen Singh, bu yüzden yardımların aralıklarla gönderildiğini açıkladı.

Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir miktarın hala PDA kapsamında Donald Trump yönetimi tarafından kullanılmadığı ve bu miktarın 20 Ocak’ta devralan yeni yönetim tarafından kullanılacağı belirtiliyor.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Soma’da madenci yakınını tekmeleyen Yusuf Yerkel’e yeni görev

Soma maden faciasında madenci yakınını tekmelemesiyle gündeme gelen Yusuf Yerkel, Türkiye’nin UEFA HatTrick Komitesi üyesi olarak belirlendi.

İsrail ordusu sığınakların yakınında durulması talimatını yineledi

İsrail ordusu, ülkedeki herkese yönelik muhtemel İran saldırısına karşı sığınakların yakınında durulması talimatını yineledi.

Foça’daki orman yangınında 1 tutuklama

İzmir’in Foça ilçesinde çıkan ve tedbir amaçlı bazı evlerin tahliye edilmesine yol açan orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden 1’i tutuklandı.

Dalga boyu 1.5 metreye ulaştı, Samsun Valiliği’nden uyarı geldi

Samsun Valiliği, Karadeniz’deki olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz girilmemesi uyarısında bulundu. Dalga boyunun 1.5 metreye ulaştığı bildirildi.

Eskişehir’de de akılalmaz şiddet: Önüne geleni dövdü, serbest kaldı

Eskişehir’de bir markette eşiyle tartışan kadınının başörtüsünden tutup defalarca yere vuran şahıs, kavgayı ayırmaya çalışan herkese saldırdı.

Külliye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında güvenlik toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda İran ile İsrail arasındaki çatışmalar ele alındı ve Türkiye’nin muhtemel gelişmelere yönelik hazırlıkları değerlendirildi.