Sermaye piyasası araçlarında manipülatif eylemlerde bulunduğu iddia edilen 12 şüpheli tutuklandı

Borsa İstanbul’da Manipülasyon İddialarıyla Tutuklamalar

BIST Pay Piyasası’nda son zamanlarda yaşanan olağanüstü fiyat hareketleriyle ilgili soruşturma kapsamında, sermaye piyasası araçlarında manipülasyon iddiaları nedeniyle gözaltına alınan 17 şüpheliden 12’si tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2’si serbest bırakılırken, 12’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri kararı alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma, BIST Pay Piyasası’nda yaşanan fiyat manipülasyonları ve ani düşüşlerin arka planını aydınlatmayı amaçlıyor. Borsa piyasalarının güvenliği ve istikrarı için önem taşıyan bu soruşturma, manipülatif eylemlerde bulunan kişilerin tespiti üzerine yoğunlaşıyor.

İstanbul merkezli operasyon sonucunda yakalanan 17 şüphelinin, sermaye piyasalarında manipülasyon yaptıkları iddia ediliyor. Soruşturma süreci devam ederken, konuyla ilgili detaylar açıklanmaya devam edecek. (AA)

Related Posts

Erdoğan tarihi kararı imzaladı: Parayı bankada tutandan alacak

Ekonomi yönetiminin uzun vadeli TL yatırımını desteklemek amacıyla aldığı yeni kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlandı. ERDOĞAN TARİHİ KARARI İMZALADI Cumhurbaşkanı kararı ile yatırım fonları ve 6 aya kadar vadeli …

‘Kırılganlık azaldı, şoklara dirençliyiz’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ekonomik programının şoklara karşı dirençli olduğunun kanıtlandığını belirterek, “Türkiye’nin net döviz rezervleri haziran sonu itibarıyla yaklaşık 89 milyar dolar arttı, şu anda daha da yüksek. Uluslararası tanımlara göre rezerv yeterliliğine ulaşmış durumdayız” dedi.

Sigara fiyatlarına yeni zam: Güncel liste açıklandı!

Tütün ürünlerindeki fiyat artışları devam ediyor. Son güncelleme bir sigara grubunu daha etkiledi. Zamlı fiyatların yürürlüğe gireceği tarih belli oldu.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Konya’ya 4 raylı sistem hattı planlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Stadyum-Şehir Hastanesi Hattı 2. Etabının temelini attı. Bakanlık olarak Konya’ya 58,1 kilometre uzunluğunda 4 raylı sistem hattı kazandırmayı planladıklarını bildiren Bakan Uraloğlu, “Belediyemiz ve Bakanlığımızca yapımları devam eden ve planlanan hatlarla birlikte Konya’nın kent içi raylı sistem ağını 134 kilometreye yükseltmiş olacağız” dedi.

Trump’ın “Büyük Güzel Yasa Tasarısı” yasalaştı

ABD Başkanı Donald Trump, kapsamlı vergi indirimleri ve harcama kesintilerini içeren dev yasa tasarısını imzalayarak yürürlüğe soktu.

Milletvekili maaşlarına zam geldi: Çalışmama oranlarında iktidar zirvede

Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte emekli zammı netleşti. Maaş artışı yalnızca emeklilere değil, milletvekillerine de yansıdı. Yüksek maaşlı vekillerin meclis performansı ise resmi istatistiklerde sınıfta kalırken AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vekilleri kastederek söylediği ”Hakkımı helal etmiyorum” sözleri akla geldi.