‘Siyasetin gündemi halk etrafında şekillenmeli’

ANKARA Milliyet – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kurban Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi:

EMEKÇİ MİTİNGİ: 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerden olan eğitim emekçileriyle İstanbul’da, emeklilerle Ankara’da, çay üreticileriyle Rize’de, hububat üreticileriyle Hayrabolu’da bir araya gelerek, sorunlarını duyurduk. Kurban Bayramı’nın ardından Gebze’de emekçilerle, asgari ücretlilerle bir araya geleceğiz.

NORMALLEŞME: Türkiye’nin normalleşmesi, siyasetin rotasının yeniden millete çevrilmesini, siyasetin gündeminin sadece halkın gündemi etrafında şekillenmesini gerektirmektedir. Son seçimlerin birinci partisi olarak, normalleşme sürecinde önemsediğimiz asıl mesele budur.

GAZZE MESAJI: Tüm İslam alemi ve tüm insanlığın yüreğini acıtan Gazze’deki katliama karşı Filistin’i tanıma kararı alan Avrupa ülkelerine yenilerinin eklenmesini diliyor, dünyanın bu mezalim karşısında sessizliğini bozmasını temenni ediyorum.

Özgür Özel, önceki genel başkanlar Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile İstanbul’da bir araya geldi.

‘Liderleri arayacağım’

Özel, KKTC’ye 174 gazi ve bütün MYK ile birlikte gideceğini belirterek, “Tarifeli bir uçakla giderim” dedi. Bayramda bütün liderleri arayacağını ifade eden Özel, “Bayramdan sonra Diyarbakır ve Mardin ziyareti yapmayı düşünüyorum” diye konuştu. Özel, Selahattin Demirtaş’ı da cezaevinde uygun bir zamanda ziyaret edeceğini ifade etti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx