Teğmenler onay bekliyor

Cem Yıldırım

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, TSK’dan ihraç istemiyle YDK’ya sevk edilen teğmenlerle ilgili kararın, onay sonrası kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

30 Ağustos 2024’teki Kara Harp Okulları mezuniyet töreninden sonra “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyerek and içen ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç istemi ile Yüksek

Disiplin Kurulu’na sevk edilen teğmenlerle ilgili Yüksek Disiplin Kurulu dün tamamladı.

GEREKÇE BEKLENİYOR

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları dün, teğmenlerle ilgili kararın son aşamada olduğunu açıkladı. MSB kaynakları açıklamasında “YDK gerekçeli kararlarının tamamlanması ve onaya sunulmasını bekliyoruz. YDK kararları, onay sürecini müteakip en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır” denildi. Kararın Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nun onayından sonra duyurulacağı açıklandı.

Teğmenler Ebru Eroğlu, Batuhan Gazi Kılıç, Deniz Demirtaş, Talip İzzet Akarsu ve Serhat Gündar, 16 Ocak’ta Yüksek Disiplin Kurulu’nda (YDK) yazılı ve sözlü savunma yapmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen teğmenler ile idareciler hakkında, “16 Ocak’ta toplanan Yüksek Disiplin Kurulu’nun gerekçeli kararını 10 iş günü içerisinde yazıp onaya sunacağını bildirmiştik. Söz konusu YDK gerekçeli kararlarının bugün mesai bitimine kadar tamamlanması ve onaya sunulmasını bekliyoruz. YDK kararları, onay sürecini müteakip en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır” açıklamasını yaptı.

Teğmenler hakkında amirlerin ikazlarına rağmen planlı disiplinsizlik yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmış ve 18 Kasım 2024’te Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilmişlerdi.

Related Posts

Direk danslı 23 Nisan gösterisine soruşturma

Balıkesir’de Altıeylül Belediye tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde sergilenen direk dans gösterisi sosyal medyada büyük tepki çekti. İçişleri Bakanlığı, genel ahlaki değerlerle bağdaşmayan gösterinin şiddetle kınandığını, olayla ilgili mülkiye müfettişi görevlendirildiğini açıkladı.

20 bin kişilik saygısızlık: Papa’nın cansız bedeniyle fotoğraf çektiler!

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, 88 yaşında hayatını kaybetti. Üç gün boyunca naaşı sergilenecek olan Papa, Aziz Petrus Bazilikası’nda son kez inananlarla buluştu. Papa’nın cansız bedeniyle selfie çeken insanlar, dünyanın dört bir yanından Katoliklerin tepkisini çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem günlük siyasete alet edilemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’u sarsan 6,2’lik depremde can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli kaynağı olduğunu söyledi. Erdoğan, deprem gibi herkesi etkileyen konuların günlük siyasetin polemiklerine alet edilmesini tasvip etmediğini de vurguladı.

Bakanlardan ‘deprem’ açıklaması: ‘Riskli binalara girmeyin’

Son dakika gelişmesi… İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, dün İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremle ilgili ortak açıklamada bulundu.

Mahkemeden Trump’a: Amerika’nın Sesi’ni kısamazsın

ABD’de bir mahkeme, Trump’ın 48 dilde yayın yapan medya kuruluşu Amerika’nın Sesi’ni (VOA) kapatma girişimini durdurdu. Mahkeme gazetecilerin göreve iadesine hükmetti.

NATO’nun en iddialı planı: “İHA Duvarı” tüm sınırı kaplayacak

NATO, yakın tarihteki en kapsamlı ve en iddialı savunma planı için çalışmalara başladı. “İHA Duvarı” adı verilen proje, potansiyel tehditleri tespit etmek ve engellemek için tasarlanmış “gerçek bir duvar” olmasıyla dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir