Tüketiciyi “korsan gözlükçülerden” koruyacak düzenleme yolda

Optisyenlik Hakkında Kanun Teklifi TBMM’de Görüşülüyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen kanun teklifi ile ilgili olarak AA muhabiri tarafından derlenen bilgilere göre, Optisyenlik Hakkında Kanun’unda değişiklik yapılması öngörülüyor.

Yapılacak düzenlemelere göre, optisyenler müessese faaliyetleriyle ilgili kayıtları, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olarak tutmak zorunda olacaklar.

Optisyenlik uygulamalarına uymayanlara 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek. Ayrıca, belirli optisyenlik uygulamalarına ilişkin yasakların 5 yıl içinde tekrarı durumunda cezalar artırılacak ve üçüncü ihlalde optisyen 1 yıl meslekten men edilecek.

Odalara Üyelik Şartı Getirilecek

Kamu kurumlarında ve kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışanlar ile eczacılık faaliyetini beraber yapanlar hariç, odalara üye olmayan optisyen-gözlükçüler mesleki faaliyette bulunamayacaklar.

Optisyenlik işletmesi kurmak isteyen kişiler veya tüzel kişiler, müesseselerini bağlı oldukları sicile 30 gün içinde kaydedip ilan etmek zorunda olacaklar.

Her ilde en az 150 meslek mensubuna kayıtlı oda kurulacak ve yılda bir kez genel kurul toplanacak.

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’ne Yönelik Düzenlemeler

Kanun teklifiyle birlikte, optisyen-gözlükçüler odalarının yanı sıra Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’ne ilişkin düzenlemeler de yapılacak.

Ayrıca, mesleki onura uymayan, birlik kararlarına aykırı hareket eden ya da görevlerini yerine getirmeyen meslek mensuplarına çeşitli cezalar verilecek.

Haksız Rekabetin Önüne Geçilecek

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Başkanı Ergün Karaçanak, yapılan düzenlemelerin birlik organ ve yetkilerini yeniden yapılandıracağını ve meslektaşların kamu sağlığına daha iyi hizmet vermesini sağlayacağını belirtti. Ayrıca, haksız rekabetin önüne geçilmesi ve tüketicilerin korunması için çeşitli önlemler alınacak.

Related Posts

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Tavuk burger fiyatları 9 yılda katlandı: Asgari ücret artışa yetişemedi

Ünlü restoran zincirinin tavuk burger menüsü dikkat çeken fiyat değişimiyle gündeme geldi. Asgari ücret karşısındaki alım gücündeki düşüş ise çarpıcı boyutlara ulaştı.

Askerin ‘omuzdaşı’ oldu: 3 ülkede kullanımda yenileri için görüşülüyor! Tehdidi tespit edip sınıflandırıyor, askeri uyarıyor

Lazer güdümlü tehditleri tespit eden ve operatörlere yön bilgisi sunan sistemler geliştiren Türk savunma sanayisi şirketi Nero Endüstri, zırhlı araçların ardından personelin güvenliğini artırmak için geliştirdiği teknolojinin geldiği güncel durumu …

Mazot zammına tepki gösteren çiftçi: “Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor”

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, mazota gelen 1 lira 15 kuruş zamma vatandaşlar tepki gösterdi. Çiftçilik yapan bir vatandaş, “Çiftçi bitti, köylü bitti, esnaf, herkes bitti. Mazot ucuz olmazsa hayat düzelmez ki. Her şey mazottan geliyor iğne ipliğe her şeye zam. Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor” diye konuştu.

ATM’den nakit çekimi ve para yatırmada limitler değişti: Hangi bankada limit ne kadar oldu?

Bankalar belli dönemlerde ATM’ler üzerinden yapılan nakit çekimi ve para yatırma limitlerini güncelliyor. Bankalarda para yatırma limitleri bir kez daha değişti. İki banka limiti 185.000 TL’ye kadar yükseltti.

İşlenmiş altın ithalatına yeni kurallar geldi

Hükümet, işlenmiş altın ve diğer kıymetli madenlerin ithalatında ödeme şekillerine sınırlama getirdi. 2026 sonuna kadar işlenmiş altın sadece belirli yöntemlerle yurda girebilecek. Bu uygulamada ise amaç ülkeden döviz çıkışını kontrol altına almak.