Türk Girişim Viseur AI, Yapay Zekâ ile İyilik için Küresel Arenada Yarışacak

Akbank LAB ve imece, AI for Good Innovation Factory Türkiye Programıyla Türkiye’yi Temsil Ediyor

Akbank’ın inovasyon merkezi Akbank LAB ve sosyal inovasyon platformu imece, Birleşmiş Milletler’in telekomünikasyon ajansı International Telecommunication Union (ITU) iş birliğiyle ‘AI for Good Innovation Factory Türkiye’ sunum günü düzenledi. Bu etkinlik kapsamında, Viseur AI girişimi düzenlenecek AI for Good Global Summit’te Türkiye’yi temsil edecek ve büyük ödül için yarışacak.

Viseur AI, Akbank LAB liderliğinde, AI for Good platformunda Türkiye’yi temsil ederek küresel arenada başarıyla yerini aldı. Programın jürisinde Akbank LAB İnovasyon Merkezi Müdürü Osman Emre Geredeli, Profesör Altan Çakır, Barbaros Günay, Didem Ün Ateş ve İlkay Demirdağ gibi güçlü isimler yer aldı. Programa başvuran Türk girişimler arasından seçilen 4 finalist arasında yer alan Viseur AI, sağlık alanında yapay zekâ tabanlı çözümler geliştirerek birincilik ödülüne layık görüldü.

AI for Good Innovation Factory, Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen öncü bir hızlandırma ve sunum platformudur. Program, girişimlere küresel tanıtım imkânı, yatırım ve fon kaynaklarına erişim, uzman mentorlarla destek, uluslararası iş birliği fırsatları sunmaktadır. Aylık olarak düzenlenen sunum oturumları, farklı sektör ve coğrafyalardan seçilen girişimleri desteklerken, başarılı olan girişimciler yıl sonunda gerçekleştirilen AI for Good Global Summit ve Büyük Finali’nde öne çıkma şansı elde ediyor.

Akbank LAB ve imece iş birliğiyle yürütülen ReFi Türkiye programı, teknoloji, finans ve etki alanlarını bir araya getirerek önemli çalışmalara imza atıyor. Program, yapay zekâ teknolojilerinin ‘iyilik’ için kullanımına odaklanarak global ölçekte başarılı projelere imza atmaya devam edecek.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Mahkeme Meta’yı haklı buldu: Yapay zeka eğitimi telif hakkı ihlali değil

ABD’de federal bir yargıç, teknoloji devi Meta’nın yapay zekâ modellerini kitaplarla eğitmesiyle ilgili davada şirket lehine karar verdi. Aralarında ünlü yazar ve komedyen Sarah Silverman’ın da bulunduğu 13 yazarın açtığı davada, mahkeme Meta’nın bu uygulamasının “adil kullanım” (fair use) kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.

Telefondan ekran görüntüsünü sakın çekmeyin! Banka hesaplarınız tehlikede olabilir

Akıllı telefonlara girip tehlike saçan yeni ortaya çıktı. Özellikle galeriye sızan bu virüs ekran görüntüsü alınan kişisel bilgileri anında çalıyor.

Samsung, Apple’ın yolundan gidiyor

Samsung, 2026 yılından itibaren bazı özellikleri ücretli olarak sunmaya başlayacak. Bunun başında belirli sağlık verileri ve özellikleri var.

Eğitimde yapay zeka dönemi! TETZ 2025 zirvesi geleceğin şifresini araladı

Yalçın ÇELİK – Yeniçağ Pursaklar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı çeşitli okullardan temsilci öğretmenlerin de aktif katılım sağladığı zirvede, eğitimde dijital dönüşüm ve yapay zekâ tabanlı yenilikler masaya yatırıldı. EĞİTİM VE TEKNOLOJİ AYNI …

GPT-5 ne zaman çıkıyor?

OpenAI’ın CEO’su Sam Altman, ChatGPT’si için GPT-5’in ne zaman çıkacağını açıkladı.

Çin’den 6G tabanlı elektronik savaş silahı

Çinli bilim insanları 6G teknolojisini kullanarak gelişmiş yeni bir silah ürettiklerini ve bu silahın gelişmiş savaş uçaklarını bile şaşırtarak iletişim sistemlerini bozabileceğini iddia ediyor.