Türkiye 2’ncisi depremzedeyi 3 dakikada mülakatta elediler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçim öncesi ”kaldıracağız” demesine rağmen kamuda mülakat hâlâ devam ediyor. Hükûmet kaldırılmama gerekçesini ”Liyakat için gerekli” şeklinde anlatırken mülakatta bir gencin daha hayalleri suya düştü.

Hâkimlik sınavında Türkiye 2’ncisi olan Gökhan Kuşcuoğlu, girdiği mülakatta 3 dakikada elendi. Kuşcuoğlu, 2021 yılında da girdiği idari hakimlik sınavında Türkiye 165’incisi olmuş ve yine mülakatta elenmişti.

2013 yılından itibaren girdiği İl Göç Uzman Yardımcılığı, Kaymakamlık ve İdari Yargı Hâkimlik sınavlarında büyük başarılar elde eden Kuşcuoğlu, toplamda 11 mülakatı geçemedi.

Hâkim olabileceğimi 3 dakikada nasıl ispatlamam gerekiyor?”

Karar gazetesinden Merve Şişman’ın haberine göre, Kuşcuoğlu 2023 yılında girdiği sınavda 93 puanla Türkiye 2’ncisi oldu. 7 kişiyle birlikte aynı anda mülakata giren hakim adayı sadece 3 dakikada elendi. Hatay’daki deprem felaketinden sağ kurtulan Kuşcuoğlu “Hâkim olabileceğimi 3 dakikada nasıl ispatlamam gerekiyor?” sözleriyle yaşadıklarına isyan etti.

“Kararı 3 dakikada vererek hâkim olup olamayacaklarını nereden biliyorlar?

Gökhan Kuşcuoğlu, mülakatlarda yaşadığı deneyimleri şöyle anlattı:

“2016 yılındaki İdari Yargı Hakim Yardımcılığı sınavı 89 puanla Türkiye 43.’sü oldum. 200 idari hâkim kadrosu ihdas edilmişken mülakat sonucu 120 kişi alındı. Dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘Yeterli sayıda nitelikli aday bulamadık’ demişti. Oysa mülakatta sorulan soruların hepsini doğru cevaplamıştım. Nitelikli bulmadılar demek ki! Devletimizin beni idari hâkim olarak kabul etmesi için daha ne yapmam gerekiyor acaba? 3 veya 3.5 dakikada hakim olabileceğimi nasıl ispatlamalıyım? Acaba komisyon üyelerine Allah tarafından verilmiş maddi ve manevi bir güç mü var? İnsanların hayatlarının 30-40 yılını etkileyebilecek bir kararı 3 dakikada vererek hâkim olup olamayacaklarını nereden biliyorlar?”

Mülakat heyeti

Gökhan Kuşoğlu’nun elendiği mülakat heyeti, Adalet Bakanı’nın görevlendireceği bakan yardımcısı başkanlığında, Teftiş Kurulu Başkanı, Ceza İşleri, Hukuk İşleri ve Personel Genel Müdürleri, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreteri ile Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulundan seçilen bir kişi olmak üzere toplam yedi üyeden oluşuyor.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir