Türkiye ve İngiltere’den Ankara’da Suriye toplantısı

Türkiye ve İngiltere Ortaklığında Suriye Konulu İstişareler Yapılacak

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz ile İngiltere Dışişleri Bakanlığında Orta Doğu, Kuzey Afrika, Afganistan ve Pakistan’dan Sorumlu Devlet Bakanı Hamish Falconer başkanlığında yapılacak istişarelerde Suriye başta olmak üzere ortak gündemde yer alan bölgesel konular hakkında fikir alışverişinde bulunulması planlanıyor.

Bakan Yardımcısı Yılmaz’ın, istişareler kapsamında Suriye’nin güvenliği, istikrarı ve ekonomik durumu hakkında Türkiye’nin görüş ve beklentilerini muhatabına aktarması bekleniyor. Görüşmelerde, Suriye’deki yönetimin, merkezi bir hükümet dahilinde ulusal uzlaşıyı tesis etmeye dönük adımlarının uluslararası toplum tarafından desteklenmesinin önemine ve Suriye’nin yeniden inşası ve ekonomik kalkınması için yaptırımların ön koşulsuz olarak tamamen kaldırılmasının gerekliliğine odaklanılması öngörülüyor.

Suriye’nin geleceğinde terörizme yer bulunmadığının vurgulanacağı görüşmelerde, İsrail’in Suriye’nin egemenliğini açık şekilde ihlal ve tehdit eden eylemlerinin durdurulması gerektiğine odaklanılması bekleniyor.

Related Posts

Turhan Çömez’den sert tepki: ‘Terörist başının taleplerini sarayın koridorlarında mı pişiriyorsunuz?’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Pençe Kilit Harekâtı’ndaki asker kayıpları ve TBMM’de kurulması planlanan yeni komisyona ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Çömez, “Terörist başının taleplerini sarayın arka koridorlarında mı pişirip Meclis’e getireceksiniz?” diye sordu.

Elon Musk ile Trump arasında tansiyon yükseliyor: Epstein dosyalarını yine gündeme taşıdı

ABD Başkanı Donald Trump ile seçim zamanı en sıkı destekçesi Elon Musk arasında ‘vergi paketi ve elektrikli araçlar’ ile başlayan gerginlikte sular durulmuyor. Trump’a karşı ABD’de yeni bir siyasi parti kuran Elon Musk, Epstein davasını gündeme taşıyarak “Saat kaç? Aa bak, yine kimsenin tutuklanmadığı saat oldu” dedi.

Gazze’de ateşkes için kritik gün

İşgalci İsrail hükümeti, ABD Başkanı Donald Trump’ın 1 Temmuz’da ilan ettiği ateşkes teklifi için son kararını verecek. Hamas’ın arabulucu ülkeler Katar ve Mısır aracılığıyla ilettiği cevabını inceleyen İsrail Güvenlik Kabinesi, net bir açıklama …

Metan gazından zehirlenerek şehit olan askerler için siyasilerden başsağlığı mesajları

Metan gazından zehirlenerek şehit olan askerler için siyasilerden başsağlığı mesajları

İsim benzerliği başına dert oldu

“Kolpaçino 3. Devre” ve “Ketenpere” gibi yapımlarda rol alan oyuncu Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanı ile yaşadığı isim benzerliği nedeniyle zor anlar geçirdiğini anlattı. Yerlikaya, kar tatili için eğlence amacıyla yaptığı paylaşımın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın basın müşavirinin kendisine ulaştığını belirtti.

Elon Musk parti kurdu

ABD Başkanı Donald Trump ile arası açılan Elon Musk, ABD’deki mevcut siyasi düzene karşı çıkarak “Amerika Partisi”ni kurduğunu açıkladı.