Türkiye’de Kripto Para Borsalarına Yeni Kimlik Doğrulama Zorunluluğu

Kripto Para Borsalarına Yeni Kimlik Doğrulama Zorunluluğu 25 Nisan’da Başlıyor

Türkiye’deki kripto para borsaları, kullanıcıları için ek kimlik doğrulama zorunluluğu getirilmesiyle MASAK mevzuatı kapsamında düzenleniyor. Bu yeni uygulama, 25 Nisan itibarıyla yürürlüğe girecek.

AA muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Türkiye’de kripto para ekosistemi düzenlenmeye devam ediyor. Kripto varlıklara yönelik ilk yasal düzenlemenin ardından, MASAK tarafından suç gelirlerinin aklanmasını ve terörün finansmanının önlenmesini hedefleyen önlemler alınmıştı.

25 Şubat’tan itibaren yürürlüğe giren tedbirler kapsamında, kripto para borsaları kullanıcılarının kimlik doğrulama işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu düzenlemelere uymayanların ağır yaptırımlarla karşılaşacağını belirtti.

Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, kimlik doğrulama süreçlerinde yapılan değişikliklere dikkat çekerek, kullanıcıların 25 Nisan’a kadar kimlik tespitini tamamlamalarını önemle tavsiye etti. Bybit Türkiye Ülke Müdürü Kutluhan Akçın da aynı şekilde, kimlik tespiti süreçlerini tamamlamayan müşterilerin hesaplarına erişimlerinin askıya alınabileceği uyarısında bulundu.

Kripto Para Borsaları Yeni Düzenlemelere Hazırlanıyor

Kripto para borsaları, 25 Nisan’dan sonra yalnızca kimlik doğrulama sürecini başarıyla tamamlayan kullanıcılara hizmet vermeye devam edecek. MASAK düzenlemelerine uyum sağlamak için borsalar, kullanıcılarına yeni kimlik doğrulama süreçlerini başlatmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Bu süreçlerin tamamlanmaması durumunda, hesaplar geçici olarak durdurulacak ve işlem yapılamayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı’nın uyarıları dikkate alınarak, kripto varlık hizmet sağlayıcıları, MASAK mevzuatı kapsamındaki sıkı düzenlemelere uyum sağlamak zorunda. Bu nedenle, kullanıcıların kimlik doğrulama süreçlerini 25 Nisan’a kadar tamamlamaları büyük önem taşıyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Mertkan Oruç – Ekonomi

Related Posts

Mahkeme Meta’yı haklı buldu: Yapay zeka eğitimi telif hakkı ihlali değil

ABD’de federal bir yargıç, teknoloji devi Meta’nın yapay zekâ modellerini kitaplarla eğitmesiyle ilgili davada şirket lehine karar verdi. Aralarında ünlü yazar ve komedyen Sarah Silverman’ın da bulunduğu 13 yazarın açtığı davada, mahkeme Meta’nın bu uygulamasının “adil kullanım” (fair use) kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.

Telefondan ekran görüntüsünü sakın çekmeyin! Banka hesaplarınız tehlikede olabilir

Akıllı telefonlara girip tehlike saçan yeni ortaya çıktı. Özellikle galeriye sızan bu virüs ekran görüntüsü alınan kişisel bilgileri anında çalıyor.

Samsung, Apple’ın yolundan gidiyor

Samsung, 2026 yılından itibaren bazı özellikleri ücretli olarak sunmaya başlayacak. Bunun başında belirli sağlık verileri ve özellikleri var.

Eğitimde yapay zeka dönemi! TETZ 2025 zirvesi geleceğin şifresini araladı

Yalçın ÇELİK – Yeniçağ Pursaklar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı çeşitli okullardan temsilci öğretmenlerin de aktif katılım sağladığı zirvede, eğitimde dijital dönüşüm ve yapay zekâ tabanlı yenilikler masaya yatırıldı. EĞİTİM VE TEKNOLOJİ AYNI …

GPT-5 ne zaman çıkıyor?

OpenAI’ın CEO’su Sam Altman, ChatGPT’si için GPT-5’in ne zaman çıkacağını açıkladı.

Çin’den 6G tabanlı elektronik savaş silahı

Çinli bilim insanları 6G teknolojisini kullanarak gelişmiş yeni bir silah ürettiklerini ve bu silahın gelişmiş savaş uçaklarını bile şaşırtarak iletişim sistemlerini bozabileceğini iddia ediyor.