Yattan Havai Fişek Attılar, Ada Kül Oldu

Yunanistan’ın gözde turizm merkezi olan İdra (Hydra) adasında, yaşanan olayda ada yakınlarındaki bir yattan havai fişek yangın felaketine sebep oldu.

Adanın ulaşımı zor olan Bisti bölgesinde, bir teknedeki havai fişeklerin atılması sonucu çıkan yangın, adanın tek çam ormanını yaktı. İtfaiye ekipleri, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından teknedeki 13 kişiyi gözaltına aldı. Yangından sorumlu tutulan kişilerin de bugün (23 Haziran) mahkemeye çıkarılacak.

İDRA BELEDİYE BAŞKANI: ÇOK ÖFKELİYİZ

Yunanistan’ın merkezi hükümeti, kundakçılık suçlarına karşı sert cezalar getirerek, orman yangınlarının önlenmesine yönelik daha sıkı önlemler alınmasını isteyen ve “Çok öfkeliyiz” diyen İdra Belediye Başkanı Giorgos Koukoudakis, olayı sorumsuzluk olarak nitelendirdi.

Devlet televizyonu ERT’ye konuşan Koukoudakis, adanın doğal güzelliklerini korumak için daha fazla dikkat ve denetim çağrısında bulundu.

YANGINLARDA 4 KÖY BOŞALTILMIŞTI

Yunanistan genelinde son haftalarda artan sıcaklıkların etkisiyle birçok orman yangını meydana gelirken, Andros adasında dün çıkan yangın nedeniyle dört köy boşaltılmıştı. Ülke, tarihinin en sıcak kışını yaşadığı geçen yılın ardından bu yaz da aşırı sıcaklarla mücadele ediyor.

İklim krizinin etkisiyle yangın riskleri artarken, Yunanistan’da orman yangınları ciddi çevresel ve ekonomik zararlara yol açıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx