Yeni bir Ergenekon süreci

Saray iktidarının son dönemde yargıyı kullanarak gerçekleştirdiği operasyonlar, Türkiye’nin geçmişte FETÖ casusluk örgütü aracılığıyla yürütülen “Ergenekon, Balyoz” soruşturmalarına benzer bir sürece sokulduğu şeklinde değerlendiriliyor.

AKP’nin tek adam rejimine ulaşmak için gerekli halk desteğini kaybettiği, muhalefetin güçlendiği bir süreçte; Türk Silahlı Kuvvetleri ve muhalif kesimlere yönelik geçmişte düzenlenen kurgusal operasyonların bu kez doğrudan CHP’ye yönelik olduğu anlaşılıyor.

Ankara’daki siyasi gelişmeleri yakından takip edenler, tarihte siyasi rakipleri bastırmak için yargının kullanıldığı birçok örnek olduğuna dikkat çekiyorlar:

Osmanlı döneminde, Mustafa Kemal ve arkadaşlarını ölüme mahkum eden Nemrut Mustafa Paşa’nın benzer bir rol üstlendiği, daha sonra İngiliz Büyükelçiliği aracılığıyla kaçmak zorunda kaldığı biliniyor.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam kararlarının sorumlusu olarak bilinen sıkıyönetim mahkemesi başkanı Ali Elverdi’nin boğularak öldüğü biliniyor.

DİSK ve Barış Derneği davalarında birçok aydının haksız yere hapis cezası aldığı askeri savcı Süleyman Takkeci’nin de günümüzde işkencelerle anılan bir kişi olduğu ifade ediliyor.

Geçmişte muhaliflere büyük acılar yaşatan, emekli olduktan sonra MHP milletvekili adayı olan, Necip Fazıl Kısakürek hayranı DGM Savcısı Nusret Demiral için de benzer durumlar söz konusu. Demiral’ın yardımcısı Ülkü Coşkun’un evinde dinleme aracı bulunması gibi olaylar da tepkilere neden olmuştu.

Yakın zamanda FETÖ casusluk örgütüyle bağlantılı yargı mensuplarına yönelik soruşturmaların başında olan savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen gibi isimlerin yurtdışında kaçak yaşadığı biliniyor.

CHP YENİ BİR YAKLAŞIM SERGİLİYOR

AKP-MHP-HÜDA PAR koalisyonunun Saray rejimini korumak adına yargıyı kullanarak doğrudan partilerine saldırmasının ardından CHP yönetimi, hafta sonundan itibaren düzenli toplantılar düzenlemeye karar verdi.

CHP yetkilileri, iktidarın saldırısına kararlılıkla karşılık verme konusunda toplumsal bir anlaşma ve güçlenmiş bir parti olarak ayakta olduklarını ifade etti.

Related Posts

Kilosu 600 bin TL’ye fırlayınca Jandarma tarlada nöbet tutmaya başladı

Ekim ve kasım ayında hasadı yapılan safranın kilogram fiyatının bu yıl 600 bin lirayı bulması bekleniyor. Temmuz ve ağustos ayında ekimi yapılan bitkinin değerinin artması, tarlalarda safran tohumlarının çalınmasına neden oldu. Gece gündüz tarlalarda nöbet tutan jandarmalar, hırsızlara göz açtırmıyor.

Küpyar’ın kaya oluşumları keşfedilmeyi bekliyor

Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Küpyar bölgesinde yer alan ve peribacalarını da andıran kaya oluşumları, görenleri hayran bırakıyor. Yüz binlerce yıl süren jeolojik süreçlerin izlerini taşıyan hem bilimsel hem de turizm açısından büyük potansiyel taşıyan doğal yapılar keşfedilmeyi bekliyor.

IKBY Başkanı Barzani’den PKK’nın silah bırakma kararına destek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, PKK’nın silah bırakma kararını memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

İngiltere ekonomisi mayısta beklenmedik şekilde küçüldü

İngiltere ekonomisi mayısta yüzde 0,1 daralma kaydederken, beklenti ekonominin yüzde 0,1 büyüyeceği yönündeydi. İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi mayıs ayına ilişkin büyüme rakamlarını açıkladı.

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, mali polisin, parti genel merkezinde arama yaptığını duyurdu.