ChatGPT alışverişe açılıyor: OpenAI, ChatGPT’ye alışveriş özelliği ekledi

OpenAI, ChatGPT ile Alışveriş Deneyimini Güncelliyor!

Yapay zeka alanındaki öncü şirket OpenAI, ChatGPT üzerinden alışveriş yapma imkanı sunmaya hazırlanıyor. Kullanıcılar artık arama sorgularıyla ürün satın alma işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Hem hesap açan hem de açmayan tüm kullanıcılar, bu özellikten faydalanabilecekler. Ancak, ödemeler direkt ChatGPT üzerinden değil, satıcının web sitesine yapılan yönlendirmeler ile tamamlanacak.

OpenAI’da ChatGPT arama ürün lideri olan Adam Fry, kullanıcı deneyiminin güncellenmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, kullanıcıların hangi ürünleri satın alacaklarına karar vermelerine yardımcı olacaklarını belirtti. ChatGPT’nin sunduğu ürün tavsiyeleri, kullanıcının tercihlerini ve web sitesinden alınan ürün incelemelerini göz önünde bulunduruyor.

ChatGPT üzerinde alışveriş yapma deneyimi, Google Alışveriş’e oldukça benzer bir şekilde çalışıyor. Beğenilen bir ürün resmine tıklandığında, çeşitli perakendecilerin seçenekleriyle birlikte alım işlemi tamamlanabilecek. Ancak, Google’dan farklı olarak, OpenAI aramalarında organik sonuçlar gösteriyor ve sponsorlu içeriklere yer vermiyor.

ChatGPT’nin öne çıkardığı ürünler, kullanıcıların tercihlerine göre kişiselleştirilmiş öneriler sunmak için algoritmalardan ziyade diyalog ve kullanıcı tercihlerini dikkate alıyor. Ayrıca, WIRED gibi editöryal kaynakların yanı sıra Reddit gibi çevrimiçi platformlardan da incelemeleri değerlendiriyor.

OpenAI, ChatGPT ile alışveriş deneyimini geliştirerek 2029 yılına kadar 125 milyar dolar gelir hedefliyor. Şirketin bu hedefe ulaşmak için kullanıcı deneyimine odaklandığı ve sürekli olarak yenilikler getirerek alışveriş deneyimini geliştirmeye devam edeceği belirtiliyor.

OpenAI’ın yapay zeka destekli alışveriş deneyimi, şirketin önceki girişimleri arasında yer alıyor. Diğer yapay zeka şirketlerinin benzer özellikleri geliştirmesiyle rekabet giderek artarken, OpenAI kullanıcıların daha kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi yaşamasını hedefliyor.

Related Posts

Mahkeme Meta’yı haklı buldu: Yapay zeka eğitimi telif hakkı ihlali değil

ABD’de federal bir yargıç, teknoloji devi Meta’nın yapay zekâ modellerini kitaplarla eğitmesiyle ilgili davada şirket lehine karar verdi. Aralarında ünlü yazar ve komedyen Sarah Silverman’ın da bulunduğu 13 yazarın açtığı davada, mahkeme Meta’nın bu uygulamasının “adil kullanım” (fair use) kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.

Telefondan ekran görüntüsünü sakın çekmeyin! Banka hesaplarınız tehlikede olabilir

Akıllı telefonlara girip tehlike saçan yeni ortaya çıktı. Özellikle galeriye sızan bu virüs ekran görüntüsü alınan kişisel bilgileri anında çalıyor.

Samsung, Apple’ın yolundan gidiyor

Samsung, 2026 yılından itibaren bazı özellikleri ücretli olarak sunmaya başlayacak. Bunun başında belirli sağlık verileri ve özellikleri var.

Eğitimde yapay zeka dönemi! TETZ 2025 zirvesi geleceğin şifresini araladı

Yalçın ÇELİK – Yeniçağ Pursaklar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı çeşitli okullardan temsilci öğretmenlerin de aktif katılım sağladığı zirvede, eğitimde dijital dönüşüm ve yapay zekâ tabanlı yenilikler masaya yatırıldı. EĞİTİM VE TEKNOLOJİ AYNI …

GPT-5 ne zaman çıkıyor?

OpenAI’ın CEO’su Sam Altman, ChatGPT’si için GPT-5’in ne zaman çıkacağını açıkladı.

Çin’den 6G tabanlı elektronik savaş silahı

Çinli bilim insanları 6G teknolojisini kullanarak gelişmiş yeni bir silah ürettiklerini ve bu silahın gelişmiş savaş uçaklarını bile şaşırtarak iletişim sistemlerini bozabileceğini iddia ediyor.