ChatGPT alışverişe açılıyor: OpenAI, ChatGPT’ye alışveriş özelliği ekledi

OpenAI, ChatGPT ile Alışveriş Deneyimini Güncelliyor!

Yapay zeka alanındaki öncü şirket OpenAI, ChatGPT üzerinden alışveriş yapma imkanı sunmaya hazırlanıyor. Kullanıcılar artık arama sorgularıyla ürün satın alma işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Hem hesap açan hem de açmayan tüm kullanıcılar, bu özellikten faydalanabilecekler. Ancak, ödemeler direkt ChatGPT üzerinden değil, satıcının web sitesine yapılan yönlendirmeler ile tamamlanacak.

OpenAI’da ChatGPT arama ürün lideri olan Adam Fry, kullanıcı deneyiminin güncellenmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, kullanıcıların hangi ürünleri satın alacaklarına karar vermelerine yardımcı olacaklarını belirtti. ChatGPT’nin sunduğu ürün tavsiyeleri, kullanıcının tercihlerini ve web sitesinden alınan ürün incelemelerini göz önünde bulunduruyor.

ChatGPT üzerinde alışveriş yapma deneyimi, Google Alışveriş’e oldukça benzer bir şekilde çalışıyor. Beğenilen bir ürün resmine tıklandığında, çeşitli perakendecilerin seçenekleriyle birlikte alım işlemi tamamlanabilecek. Ancak, Google’dan farklı olarak, OpenAI aramalarında organik sonuçlar gösteriyor ve sponsorlu içeriklere yer vermiyor.

ChatGPT’nin öne çıkardığı ürünler, kullanıcıların tercihlerine göre kişiselleştirilmiş öneriler sunmak için algoritmalardan ziyade diyalog ve kullanıcı tercihlerini dikkate alıyor. Ayrıca, WIRED gibi editöryal kaynakların yanı sıra Reddit gibi çevrimiçi platformlardan da incelemeleri değerlendiriyor.

OpenAI, ChatGPT ile alışveriş deneyimini geliştirerek 2029 yılına kadar 125 milyar dolar gelir hedefliyor. Şirketin bu hedefe ulaşmak için kullanıcı deneyimine odaklandığı ve sürekli olarak yenilikler getirerek alışveriş deneyimini geliştirmeye devam edeceği belirtiliyor.

OpenAI’ın yapay zeka destekli alışveriş deneyimi, şirketin önceki girişimleri arasında yer alıyor. Diğer yapay zeka şirketlerinin benzer özellikleri geliştirmesiyle rekabet giderek artarken, OpenAI kullanıcıların daha kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi yaşamasını hedefliyor.

Related Posts

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

Trafik Haftası vesilesiyle güvenli sürüşün önemine dikkat çeken GetirAraç, güvenli sürüşe yönelik teknoloji yatırımlarıyla ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlandığını duyurdu.

Katlanabilir ekranlı iPhone, hangi özellikleriyle diğerlerinden ayrılacak?

Apple’ın halihazırda katlanabilir ekranlı bir iPhone geliştirdiği biliniyor. Telefonla ilgili ayrıntılı bilgiler henüz yokken, bazı özellikleri ortaya çıktı.

Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Aşırı sıcaklar ve kuraklık, otla beslenen süt ineklerinin rasyonlarını mısır ağırlıklı yemlere yöneltirken; ortaya çıkan süt ve Cantal peyniri örneklerinde omega-3 kaybı, sertlik artışı ve aroma zayıflaması gözlemlendi.

Dünya İnsansı Robot Oyunları, Pekin’de düzenlenecek

Çin’in ev sahipliğinde düzenlenecek 2025 Dünya İnsansı Robot Oyunları’nın ağustos ayında Pekin’de düzenleneceği bildirildi.

Tarihi başarı: Mini dronları kilometrelerce öteden saptadı

Yapay zeka destekli fotonik radar, İHA’yı uzaktan tespit etti.