Türkiye Kupası’nda final! Beşiktaş – Trabzonspor

CENGİZ MALGIR

Futbolda 62. kez düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası bugün sahibini bulacak. Beşiktaş ile Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 20.45’te başlayacak dev karşılaşmada kupayı müzelerine taşımak için mücadele edecek. Ziraat Türkiye Kupası, Trendyol Süper Lig’de zirve yarışından çok erken kopan iki takım için de büyük önem taşıyor. Ezeli rakipler kupayı kazanarak sezonu mutlu kapatmanın hesaplarını yapıyor.

Beşiktaş 16 defa final oynadığı kupada 10 kez şampiyonluk yaşadı. Kartal en son 2020-21’de kupayı kaldırmıştı. Trabzonspor ise 15 kez finale çıktı ve 9 defa şampiyon oldu. Karadeniz ekibi son olarak 2019-20 sezonunda kupayı kazandı. Daha önce 4 kez finalde rakip olan iki takım 34 sene sonra 5. defa kupa için kozlarını paylaşacak. Kartal 1989-90 sezonundaki son finali 2-0 kazanarak kupayı müzesine götürmüştü.

Ödül 1,5 milyon dolar
Dev maçtan galibiyetle ayrılarak Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine taşıyan takım, 1 milyon 500 bin dolar (yaklaşık 48 milyon lira) para ödülü almaya hak kazanacak. Finali kaybeden ekibe ise 900 bin dolar (yaklaşık 29 milyon lira) para ödülü verilecek.

75 bin taraftar
Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak finali yaklaşık 75 bin taraftarın izlemesi bekleniyor. Karşılaşmanın bilet fiyatları kuzey ve güney tribünleri için 500, doğu ve batı tribünleri için bin lira olarak belirlenirken kısa sürede tükenmişti. Beşiktaş taraftarı doğu ve kuzey, Trabzonspor seyircisi ise batı ve güney tribünlerinde müsabakayı takip edecek.

Şansalan’la 3. randevu
Ziraat Türkiye Kupası final maçını Ali Şansalan yönetecek. FIFA kokartlı Şansalan üçüncü kez Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak maçta düdük çalacak. Şansalan’ın görev yaptığı 13 Eylül 2020’de Trabzon’da oynanan lig maçından Beşiktaş 3-1 galip ayrılmıştı. Ali Şansalan’ın yönettiği 16 Ekim 2022’de İstanbul’da yapılan ikinci lig karşılaşması ise 2-2 bitmişti.

Finale nasıl geldiler?
Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’na 5. turdan başlarken sırasıyla Eyüpspor, Antalya, Konya ve Ankaragücü’nü eleyerek finale çıktı. Trabzonspor ise 4. turdan itibaren katıldığı kupada Ahlatcı Çorum, Manisa FK, Gençlerbirliği, Başakşehir ve Karagümrük’ü yenerek finale adını yazdırdı.

Semih ve Muleka favori
Kartal dev randevuda ideal kadrosuyla sahada yer alacak. Semih Kılıçsoy’un yanı sıra sakatlığı düzelen Jackson Muleka’nın ilk 11’de görev yapması bekleniyor. Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar ise alternatif gol kozları olarak yedek bekleyecek. Siyah-beyazlı ekibin orta saha hattı büyük olasılıkla Al Musrati, Gedson ve Muçi’den oluşacak. Hatay maçında dinlendirilen Mert ve Necip de bugün takımdaki yerlerini alacak.

Trabzon tam kadro
Trabzonspor kupa finalinin son hazırlığını dün öğle saatlerinde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yaptı. Bordo-mavili futbolcular, Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetimindeki antrenmanın basına açık olan ilk bölümünde dinamik ısınma ve koordinasyon çalışmaları gerçekleştirdi. Futbolcuların daha sonra taktik çalışmalar üzerinde durduğu ifade edildi. Tedavilerine devam edilen Pepe, Benkovic ve Hüseyin idmanda yer almadı. Karadeniz ekibi öğleden sonra özel uçakla İstanbul’a gelerek kampa girdi. Teknik patron Abdullah Avcı finale çıkacak olmaları nedeniyle tüm oyuncuları kadroya dahil etti. Pepe, Benkovic ve Hüseyin’in yanı sıra kırmızı kart cezalısı Enis Destan da takımla İstanbul’a geldi. Bordo-mavili takım dev finale ideale yakın bir kadroyla çıkacak. Sakatlığı düzelen Trezeguet maçta forma giyebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx